Ostanimo u kontaktu

PARLAMENTARNI IZBORI

Ministar Beroš, župan Dobroslavić, Franković te brojni uzvanici i članovi nazočili predizbornom skupu HDZ-a Metković

Objavljeno prije

U susret parlamentarnim izborima u četvrtak je pred Hotelom Narona upriličeno druženje članstva HDZ-a Metković kojem su prisustvovali ministar Vili Beroš, ministrica Marija Vučković, župan Nikola Dobroslavić sa svojim zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te na čelu gradonačelnik, predsjednik GO HDZ-a Metković, Dalibor Milan sa zamjenicima Robertom Dokom i Damirom Rajičem i brojnim članovima i simpatizerima.

Kako epidemiološke mjere nalažu propisani razmak te zabranjuju veća okupljanja skupu je ipak nazočio manji broj članstva. Kratki komentar uzeli smo od domaćina Dalibora Milana:

– Povodom nadolazećih izbora danas smo u Metkoviću održali druženje na kojem su bili ministar Vili Beroš, župan Nikola Dobroslavić, Mato Franković, ministrica Marija Vučković, dakle od kandidata koji će biti na listi Branko Bačić nažalost radi smrtnog slučaja nije mogao doći. Zbog pridržavanja epidemioloških mjera nismo pozvali velik broj, gotovo to nismo ni oglašavali, jer da smo oglasili siguran sam da bi došlo više od 500 ljudi, rekao je Milan te pozvao sve građane da izađu na izbore i daju povjerenje Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Županija danas broji 73 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 73 nova slučaja zaraze koronavirusom (23 utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o 34 osobe iz Dubrovnika, 19 iz Župe dubrovačke, 12 iz Konavala, tri iz Orebića, dvije iz Trpnja, po jednoj osobi iz Metkovića i Vela Luke te jednoj osobi koja nema prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Ukupno je zaraženo 36 muških i 37 ženskih osoba osobe, a 49 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječene su 64 osobe: 26 iz Dubrovnika, 24 iz Konavala, deset iz Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Dubrovačkog Primorja, Metkovića, Ploča i Lumbarde.

U posljednja 24 sata obrađena su 342 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 46 702 uzorka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 679 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na području Dubrovnika 271, Konavala 186, Župe dubrovačke 142, Dubrovačkog primorja 16 te Stona šest slučajeva.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 44 osobe pozitivne na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, svi na invanzivnoj ventilaciji.

U protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1939.)

U samoizolaciji je 1465 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije, od čega su četiri kršenja utvrđena na granici. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 430 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije