Ostanimo u kontaktu

'NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO'

Mimohodom u Borovu selu i dolaskom u Ilok završen ovogodišnji biciklistički maraton Prevlaka – Vukovar

Objavljeno prije

Mimohodom u Borovu selu i dolaskom u Ilok završen je ovogodišnji biciklistički maraton u organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ i Biciklističkog kluba Metković.

Maraton se kao i prethodne, prve godine maratona, vozio u spomen na 12 mučki ubijenih redarstvenika u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine. Biciklisti su tako spojili dvije najudaljenije točke u Republici Hrvatskoj – Prevlaku i Ilok. Prioritet ovog maratona je promicanje Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltaru Domovine.

Duljina maratona je oko 1000 km i vozila se u 7 etapa (dana) preko teritorija RH od 26. travnja do 02. svibnja 2019.

Zahvalni svima koji su im pomogli da odvezu ovaj maraton, naši biciklisti se vraćaju kući ispunjeni i sretni jer su ostvarili svoj cilj.

 

 

HUMANITARNA AKCIJA ‘IZGRADIMO DOM OBITELJI SRŠEN’

Pokažimo humano neretvansko srce i uljepšajmo Božić obitelji Sršen iz Opuzena

Objavljeno prije

Poštovani, Inicijativom građana, članova  neretvanskih  braniteljskih udruga te članova nogometnih klubova Neretvanac, Neretva, Gusar, Maestral, Metković, Čapljina, Ljubuški, Gruda, Stolac, Imotski i Zmaj iz Makarske, pokrenuta je humanitarna  akcija ‘Izgradimo dom obitelji Sršen’.

Ova plemenita inicijativa koja je objedinila sportsko i braniteljsko srce juga Hrvatske i Hercegovine pokrenuta je kad je obitelj Rolanda Sršena iz Opuzena, nogometaša i dragovoljca Domovinskog rata, zadesila tragedija iznenadne smrti supruge Andreje.  Tada naš Roland ostaje sam sa šestero djece od kojih su dva invalida, a jedan kao nepokretan treba posebnu skrb i  prilagođeni stambeni  prostor. Obitelj trenutno živi u stanu od 50 metara kvadratnih iz kojeg se moraju Odlukom suda iseliti. Rješenje je pronađeno u izgradnji adekvatnog doma na zemljištu u obiteljskom vlasništvu u kojem bi samohrani otac mogao djeci osigurati dostojanstveno odrastanje.

Molimo Vas da se u skladu sa svojim mogućnostima priključite ovoj akciji zajedništva i dobrote  za koju je otvoren posebni namjenski račun u Privrednoj banci Zagreb, IBAN: HR1123400093510951600, pod nazivom ‘Izgradimo dom obitelji Sršen‘.  Prihvatljive su i donacije u građevinskom materijalu.

Inicijativni odbor humanitarne akcije ‘Izgradimo dom obitelji Sršen’
Kontakt telefon  098244331

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije