Ostanimo u kontaktu

'NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO'

Mimohodom u Borovu selu i dolaskom u Ilok završen ovogodišnji biciklistički maraton Prevlaka – Vukovar

Objavljeno prije

Mimohodom u Borovu selu i dolaskom u Ilok završen je ovogodišnji biciklistički maraton u organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ i Biciklističkog kluba Metković.

Maraton se kao i prethodne, prve godine maratona, vozio u spomen na 12 mučki ubijenih redarstvenika u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine. Biciklisti su tako spojili dvije najudaljenije točke u Republici Hrvatskoj – Prevlaku i Ilok. Prioritet ovog maratona je promicanje Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltaru Domovine.

Duljina maratona je oko 1000 km i vozila se u 7 etapa (dana) preko teritorija RH od 26. travnja do 02. svibnja 2019.

Zahvalni svima koji su im pomogli da odvezu ovaj maraton, naši biciklisti se vraćaju kući ispunjeni i sretni jer su ostvarili svoj cilj.

 

 

U KLEKU SVE VIŠE GOSTIJU

Do kraja godine ostvarit će se više noćenja nego lani

Objavljeno prije

Autor

Na području TZ općine Slivno, u Kleku, Dubokoj, Komarnoj i Blacama te u još nekoliko manjih naselja, od 1. siječnja do 31.srpnja ove godine ostvareno je 15.786 noćenja što je pola postotka više nego u istom razdoblju prošle godine te 115.383 noćenja što je za 2,5 posto više.

Popunjenost u srpnju nije bila prema očekivanjima, ali su u kolovozu rezultati daleko bolji pa će se do kraja godine ostvariti i više od 227 tisuća noćenja koliko je ostvareno prošle godine.

Najveći broj gostiju je iz Bosne i Hercegovine, zatim iz Poljske, Češke, Njemačke i Mađarske.

Mještani Kleka organizirali su nedavno feštu ribe i vina, počastili su svoje goste smokvama, lubenicama i drugim domaćim proizvodima.  U Kleku je gostovala Gradska glazba Opuzen, održan je i izbor za miss Kleka, a svakog četvrtka priređuju se ribarske večeri.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije