Ostanimo u kontaktu

MARATON LAĐA

Milojku Glasoviću nagrada Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Milojko Glasović

Milojko Glasović dobitnik je nagrade za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije, odlučeno je na županijskoj skupštini. Glasović je inicijator idejni osnivač i organizator  Maratona lađa te je tijekom 16-godišnjeg razdoblja, volonterskim radom, ulaganjem iznimnog truda, vremena i čak vlastitog novca, radio na promicanju Dubrovačko-neretvanske županije kroz različite međunarodne i domaće projekte i inicijative.

Zupa, Glasović,...

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Idejnim stvaranjem Maratona lađa kao manifestacije koja je postala jedna od zaštitnih obilježja Dubrovačko-neretvanske županije i koja je bitno doprinijela razvoju turizma, posebno fotosafarija u dolini Neretve, Milojko Glasović je neizbrisivo promjenio viziju razvoja cijelog jednog dijela Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijele Dubrovačko-neretvanske županije koja je obogaćena za jedinstvenu manifestaciju, ali i organizaciju kao što je UL Neretve. Glasović je postao simbol Maratona lađa na Neretvi, i kroz mnogobrojne druge projekte simbol kreativnog razvoja doline Neretve, stup vizionarskih ideja na svakom nastupu gdje je Udruga lađara Neretve promicala Dubrovačko-neretavnsku županiju, kako u inozemstvu, tako i u Domovini, stoji u obrazloženju Grada Metkovića i Udruge lađara, u kojem se navode neke aktivnosti u kojima je Glasović nesebično doprinosio promicanju i ugledu Dubrovačko-neretvanske županije:

Maraton lađa na Neretvi od 1998 – 2013. godine pri čemu je u bitnom njegovim iznimnim zalaganjem ta manifestacija postigla najviši nivo sigurnosti, organiziranosti te sportsko-kulturnog odjeka. Gospodin Milojko Glasović je posvećujući svo svoje vrijeme i trud, u tišini radio i potpomagao Maraton lađa na Neretvi koji je svojom transparentnom organizacijom, mnogobrojnim priznanjima i nagradama postao zasigurno jedna od središnjih sportsko-kulturnih, ali i turističkih atrakcija Dubrovačko-neretvanske županije koja promiče našu županiju diljem Hrvatske, ali i regije koja je sve zainteresanija za ovu manifestaciju.

Kroz Maraton lađa se intenzivno radilo na ujedinjavanju i zbližavanju cijele Dubrovačko-neretvanske županije, pa su tako u tu manifestaciju uključeni i “Dubrovački trambunjeri” koji gromoglasnim pucnjem označavaju početak Maratona čime se obilježava jedno veliko bratstvo koje veže tradicija i nekadašnji povijesni kontekst cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Tijekom svih tih godina Milojko Glasović je ostao samozatajni predalac i osmišljavatelj svega onog kreativnog u Maratonu lađa bez čega ta manifestacija ne bi bila ista.

Projekt “Tragovima pradjedova” 2010. godine u kojem je 50 lađara preveslalo Jadransko more veslajući neprestano od Metkovića, preko Opuzena, Ploča do Termolija u Italiji spajajući dvije zemlje, našu Dubrovačko-neretvansku županiju, naše političare i gospodarstvenike s Moliškim Hrvatima i talijanskom regijom u kojoj žive. U Italiji i Hrvatskoj, te okolnim zemljama, taj izniman poduhvat je bio iznimno dobro popraćen, podigao je nivo odnosa i na državnoj razini Republike Italije i Republike Hrvatske. Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije je tom prigodom primljeno na visokoj razini od strane najviših državnih i regilnalnih dužnosnika te je dogovorena i suradnja dviju regija/županija.

Projekt „La Manche 2009”, projekt u kojem je Milojko Glasović pokazao iznimnu požrtvovnost u koncepciji medijske promocije Dubrovačko-neretvanske županije u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Hrvatskoj kada je 18 lađara u maloj lađi savladalo u rekordnom vremenu 34 km širok, nemirni i opasni La Manche.

Projekt „Brest 2008“ – svjetska smotra brodova i mornara koja je održana na sjeveru Francuske gdje su kroz njegove ideje kroz francuske medije samo odjekivale riječi „Gloire Dubrovnik-Neretva“ jer nitko nije uspio napraviti takvu prezentaciju i promociju kao lađari iz „Dubrovnik-Neretva Croatie“

Vrijedi navesti i još neke “manje” projekte u kojima je gosp. Milojko Glasović idejno i organizacijski sudjelovao i uvijek promicao zajedničke vrijednosti i povijesnu povezanost Dubrovnika, Pelješca, otočja i Neretve:

Na tradicionalnom Sajmu županija gospodin Milojko je godinama autor štanda te osmišljva i provodi program promocije Dubrovačko nerretvanske županije.

Lađari masovno sudjeluju kao statisti u dokumentarnom filmu “Hrvatski kraljevi”,Lađari sudjelovali na Croatia Boat Show u Splitu prezentacijom tradiconalnih vrijednosti našeg kraja, Lađari sudjelovali na 38.Una regati, Sudjelovanje lađara na manifestaciji “Trilj na Cetini”, Udruga lađara Neretve u Kninu povodom Dana pobjede, sudjelovanje Udruge lađra Neretve u svečanom obilježavanju Dana Hrvatske ratne mornarice, lađari statisti na snimanju prestižnog serijala „BORGIO“, lađari u Italiji na manifestaciji “Il Palio di Taranto”.

Vijest donosi rogotin.hr

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije