Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

GRADONAČELNIK MILAN ODGOVORIO MOSTOVIM VIJEĆNICIMA

Milan: ‘Upit su poslali večer prije sjednice, kada je već sve bilo organizacijski spremno za sjednicu’

Objavljeno prije

Na priopćenje Mosta Metković vezano za izostanak njihovih vijećnika sa 32. sjednice Gradskog vijeća Grada Metkovića osvrnuo se i gradonačelnik Dalibor Milan. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Sjednice Gradskoga vijeća prije pandemije koronavirusa održavale su se u Zgradi političkih stranaka. U pandemijskom razdoblju, odnosno posljednjih godinu dana sjednice se, upravo zbog zaštite zdravlja svih vijećnika i ostalih prisutnih održavaju u znatno većem prostoru Galerije GKS-a Metković. Također, na snazi su mjere u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa koje je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu donio za Dubrovačko-neretvansku županiju. U njima jasno piše: zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba NE ODNOSI SE na profesionalne umjetničke izvedbe i programe koji ne uključuju zborno pjevanje, kinoprojekcije, izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima te SJEDNICE PREDSTAVNIČKIH TIJELA. Navedena okupljanja potrebno je održavati u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo, koje se na sjednicama Gradskoga vijeća oduvijek poštuju, što kolege iz Mosta vrlo dobro znaju!

Ipak, vjerojatno bi udovoljili zahtjevu vijećnika Mosta da nam je isti na vrijeme stigao. Po njihovom dobrom starom običaju poslali su upit večer prije sjednice, u utorak, 6. travnja u 20:42, kada je već sve bilo organizacijski spremno za sjednicu. Dodat ću i to da su poziv za sjednicu dobili u petak, 2. travnja te su svakako imali vremena upozoriti nas ako im način održavanja nije po volji. Ali, nije im se dalo! Naknadna obraćanja, priopćenja i pljuvanja oduvijek su vijećnicima Mosta bila zanimljivija od konstruktivnih rasprava. Očekujem ih još, posebno u idućem razdoblju, – istaknuo je Milan,

JUBILARNA NOĆ KNJIGE

Gradska knjižnica Metković poziva na predstavu za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!’

Objavljeno prije

U Gradskom kulturnom središtu u srijedu, 21. travnja u 17.30 sati održat će se predstava za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!‘ u izvedbi Kazališta Smješko iz Zagreba.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, traje do 45 min, a ulaz je besplatan.

Glavni lik predstave je simpatični medo Grizlijan, koji počinje učiti kako se treba sam snalaziti u svijetu koji ga okružuje. Predstava se bavi problemima sa kojima se susreće svako dijete pri polasku u školu kada mora naučiti kako postati samostalniji i kako prihvatiti odgovornosti. Ova poučna priča uči djecu kako nema smisla plakati nad onime u čemu nisu dobra, već se treba truditi i promijeniti to radom.

Organizator je Gradska knjižnica Metković povodom jubilare, desete Noći knjige.

Predstava će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije