Ostanimo u kontaktu

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOGA RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Milan: pričajmo našoj djeci o Vukovarcima, pričajmo im o Gradu Heroju!

Objavljeno prije

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje gradonačelnik Dalibor Milan se obratio riječima:

Jedan od najtužnijih dana u godini. Dan u kojemu se prisjećamo žrtava Domovinskoga rata, a posebno žrtava Vukovara i Škabrnje.

Prisjećamo se razrušenoga grada i svih onih kojima se promijenio život kakav su dotada poznavali. Prisjećamo se svih razdvojenih obitelji i djece kojoj je prekinuto djetinjstvo.

Prisjećamo se svih onih koje nikada ne smijemo zaboraviti jer dok ih pamtimo – oni žive!

Zbog toga, pričajmo našoj djeci o Vukovarcima. Pričajmo im o Gradu Heroju koji i danas čvrsto stoji te nam tako poručuje da dobro uvijek pobjeđuje.

VISIBABA KRALJICE OLGE

Zanimljivo poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica

Objavljeno prije

Foto: B.I./fb Brkata sjenica

Još jedno poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica rezultiralo je zanimljivim nalazima i fotografijama. Prenosimo osvrt.

– Dan ne baš lijep, oblačno nije da mi se stoji doma korona nemaš di pa se odluka nameće sama po sebi odlazimo u prirodu vidjeti ima li šta u ptičjem svijetu nova na lokaciji gdje nismo duže vrijeme bili. Lokaciju za sada ne bi otkrivali zbog zanimljivosti koja slijedi. Šta se ptica tiče kao i obično škanjci, kobci i vjetruše od grabljivica i solidan broj pjevica uz jedno gnijezdo brgljeza kamenjara koje će biti u galeriji fotografija. Zanimljivost koju smo spomenuli odnosi se na Visibabu kraljice OlgeGalanthus reginae-Olgae koja po dosadašnjim saznanjima ima stanište od Grčke, Sicilije do juga Hrvatske, Snježnice u Konavlima i Kuparima kod Dubrovnika. Ako se pokaže točnim na što upućuje izgled, vrijeme cvatnje i siva pruga sredinom lista što je razlikuje od druge vrste u Hrvatskoj Galanthus nivalis biti će to vrijedan nalaz za dolinu Neretve i Hrvatsku. Podaci i slike idu u stručne službe ministarstva koje će mislim potvrditi da se radi o visibabi kraljice Olge. Poslijepodne koje nije baš obećavalo ipak se pretvorilo u nešto vrlo lijepo.

Opis Visibaba kraljice Olge – Preneseno sa Wiktipedije

Visibaba kraljice Olge, jedna od dviju vrsta visibaba koje rastu u Hrvatskoj. Ova vrsta raste tek u Grčkoj, otoku Siciliji, i na jugu Hrvatske, na obroncima Snježnice u Konavlima i u Kuparima kod Dubrovnika. Ime je dobila u čast grčke kraljice Olge, bake britanskog princa Filipa. (Wikipedia)
Red: Šparogolike. Viša klasifikacija: Visibaba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije