Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ JE UZ PETRINJU I GLINU

Milan: Iz proračunske pričuve jutros uplaćeno 100 tisuća kuna pomoći

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan jutros je objavio da je iz proračunske pričuve uplaćeno 100 tisuća kuna pomoći za Petrinju i Glinu

GRAD METKOVIĆ JE UZ PETRINJU I GLINU
IZ PRORAČUNSKE PRIČUVE JUTROS UPLAĆENO 100.000 KUNA POMOĆI
Grad Metković je financijski pomogao gradovima Petrinji i Glini. Iz sredstava proračunske pričuve Grada Metkovića jutros je uplaćeno 70.000,00 kuna Gradu Petrinju i 30.000,00 kuna Gradu Glini.
Također, putem gradskog društva Hrvatskog crvenog križa u potresom pogođena područja Grad Metković će uputiti 10.000 komada jednokratnih zaštitnih maski.
U ovom teškom trenutku, Grad Metković je u mislima sa svima koji su pogođeni ovim razornim potresima i stojimo na raspolaganju za sve što je potrebno.
Snaga zajedništva i ovaj put će pobijediti sve nevolje! #zajednistvo

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije