Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

PROBLEMI S PLAĆAMA RADNIKA NA JAVNIM RADOVIMA

Ujdur pokrenula raspravu o neisplatama plaća, Milan odgovorio: HZZ je uplatio novce – isplata plaća u utorak!

Objavljeno prije

Gradska uprava Metković

Radnici na javnim radovima u Metkoviću još nisu dobili plaće za kolovoz te su zbog toga danas odbili raditi, a njih petnaestak jutros je prosvjedovalo ispred Gradske uprave.

Gradska vijećnica i bivša gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur je nakon upita pojednih radnika, koji na javnim radovima rade za minimalac, objavom na svojoj Facebook stranici pokrenula raspravu o kašnjenju plaća:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Dok sam bila gradonačelnica to se nikad nije dogodilo čak i kad je Zavod za zapošljavanje kasnio s isplatom novca Gradu. Mi bismo sredstva isplatili iz gradskog proračuna i onda čekali novce od države i zavoda. Ne smije se dogoditi da ljudi koji revno rade na javnim radovima i na uljepšavanju našeg Grada (za minimalac koji im je jedino primanje) čekaju da se gradonačelnik sjeti isplatiti im novac kojeg su zaradili – napisala je Ujdur.

Objavom na svojoj Facebook stranici reagirao je i gradski vijećnik Krešimir Kuran koji je HZZ-u Dubrovnik i Gradu Metkoviću poslao upit o neisplaćenim plaćama te je dodao:

– S obzirom na to da su plaću za kolovoz 2017. dobili korisnici programa javnih radova drugih neretvanskih gradova, opravdana je ljutnja osoba uključenih u program javnih radova u Metkoviću, a pogotovo zato što im (po njihovim riječima) nitko nije dao suvisao odgovor zašto plaće nisu isplaćene – izjavio je Kuran.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan rekao je da je upoznat s problemom plaća radnika i da se dva tjedna radi na njegovom rješavanju:

– Postoji šest skupina javnih radova. Za tri skupine su doznačena sredstva, te su ista po primitku uplaćena zaposlenicima na javnim radovima. Za preostale tri skupine nam nisu doznačena sredstva, tako da nismo bili u mogućnosti podmiriti naše obveze na vrijeme. Već puna dva tjedna svakodnevno razgovaramo s HZZ Dubrovnik, te ih požurujemo na sve moguće načine. Objašnjenje HZZ Dubrovnik jest da pripremaju opsežna izvješća za Zagreb, a koja se dalje šalju u Bruxelles, pa su shodno tome bili u nemogućnosti odrađivati tekuće poslove, odnosno morali su postupati po prioritetima shodno raspoloživim resursima – kazao je Milan.

Sredstva za zaposlene na javnim radovima se doznačavaju tromjesečno, a HZZ je tek danas uplatio sredstva za radnike kojima plaće nisu isplaćene te bi ih radnici trebali dobiti sutra, rekao Milan i objasnio zašto novci radnicima nisu isplaćeni i prije nego što ih je Grad dobio od HZZ-a:

– Grad bi zaista isplatio te plaće radnicima da bivša gradska vlast nije u prvih pet mjeseci ove godine potrošila nesrazmjerno sredstava u odnosu na planirano u proračunu, između ostalog, zbog čega smo na prošloj sjednici Gradskog vijeća morali usvojiti prvi rebalans proračuna za 2017. godinu, a nažalost mogućnost je još jednog rebalansa do kraja godine, što će ovisiti o punjenju proračuna redovnim prihodima Grada.
U trenutku primopredaje vlasti na računu Grada je ostalo malo više sredstava od nužno potrebnih za isplatu plaće za svibanj. Također je važno napomenuti da bivša gradska vlast gotovo da nije ostavila niti kune financijski sredstava na ime isplate poreza na dohodak, što dovoljno govori o financijskoj odgovornosti istih, te se Grad morao promptno zaduži za 2 milijuna kuna. Stoga mi ovo nalikuje na još jedan pokušaj bivše gradske vlasti kako bi na jedan totalno neprimjeren način, preko leđa radnika, pokušala umanjiti sav trud koji radimo, s obzirom na zatečeno stanje, da ovu proračunsku godinu izvučemo do njenoga kraja – zaključio je Milan.

 

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije