Ostanimo u kontaktu

CIRKUSKI CABARET U GRADSKOM PARKU

Metkovsko ljeto započelo veselom dječjom predstavom /FOTO/

Objavljeno prije

Trio-la la la (21)

Iako se po temperaturi krivo može zaključiti da je proljeće, večeras je u Gradskom parku održan prvi događaj u sklopu ovogodišnjeg Metkovskog ljeta, održana je dječja predstava, odnosno, ‘veseli putujući cirkuski cabaret na sklapanje i rasklapanje, za djecu i odrasle’ Triola-la la la.

Predstavu je, u trajanju od 40 minuta, izvela grupa Triola, (Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak i Damir Mihaljević), koja je izvodila vratolomije i akrobacije, žonglirala, plesala… a smijeha i dječjeg oduševljenja nije nedostajalo.

Dio ugođaja s predstave možete pogledati u fotogaleriji, a sljedeći događaj u sklopu Metkovskog ljeta održat će se već sutra. U Gradskom parku, povodom Dana državnosti, u 21 sat koncert će održati Đani Stipaničev.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

GKS METKOVIĆ

Otvorena izložba ‘Ex Nihilo’ Vice Tomasovića

Objavljeno prije

U galeriji Gradskog kulturnog središta otvorena je izložba Ex Nihilo Omiškog umjetnika Vice Tomasovića.

Iz predgovora samostalnoj izložbi slika Vice Tomasovića – Iz ničega, u Laubi, Zagreb

Ispunjavajući prostor slike, Vice Tomasović stvara specifičan vizualni svijet. Točnije, slika po kojoj je i izložba dobila naziv ” Ex Nihilo I / Iz ničega ” fantazija je sastavljena od tisuća ribica, morskih bića, hobotnica, pa onda puževa, kornjača i kukaca, te konačno čudnih čovjekolikih stvorenja iscrtanih minuciozno i strpljivo, a ispod svega kao da se nazire biljni razgranati oblik koji tvori dublju kompoziciju. Duhoviti imaginarij sićušnih bića na velikom formatu upućuje na proces vječnog cikličkog kruženja u prirodi, a kozmogonijske konotacije pobuđuje i naziv  ‘Iz ničega’.

U njegovim se slikama promatrač utapa. Stoga, njegove je slike doista nužno promatrati u originalu, jer reprodukcije, bez obzira na njihov format, nemaju tu mogućnost uvlačenja promatrača. Nemoguće ih je sagledati iz daljine i nemoguće je zadržati pogled samo na nekom detalju. Stvarajući jedinstven vizualni vokabular, Tomasović stvara fantazmagorične svjetove za koje tvrdi da su stvarni prikazi iz zemaljske povijesti i budućnosti. On stvara basne s mističnim porukama. S obzirom na svu tu količinu stvarnih i izmišljenih likova, biljnih i životinskih oblika, u atmosferi koja guši, promatrač je primoran samostalno čitati, ali i stvarati, veze među tim naslikanim stvorenjima neke nove mitologije….’ / Kustosica: Morana Matković

U galeriji pogledajte kako je izgledalo otvaranje izložbe:

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije