Ostanimo u kontaktu

PAPIN POSJET SARAJEVU

Metkovski vjernici krenuli u susret Svetom Ocu

Objavljeno prije

Hodočašće Papi Franji u Sarajevo

Devet autobusa vjernika iz Metkovića i okolice točno u ponoć je krenulo iz ulice Andrije Hebranga prema Sarajevu. Hodočasnici su prije puta pregledani od strane policije kako bi nesmetano produžili do Koševa gdje će prisustvovati svečanoj sv. Misi i druženju s poglavarom Katoličke Crkve Papom Franjom.

Naše župe su se pobrinule da svi hodočasnici, njih oko 430, imaju propusnice za stadion Koševo gdje u 10.30 h započinje susret s Papom Franjom. Po nekim informacijama u Sarajevo dolazi oko 800 autobusa, bit će velika gužva, a i sigurnosne mjere su postrožene. Iz tih razloga smo ovako rano krenuli, da budemo sigurni da ćemo se smjestiti na vrijeme kako bi prisustvovali druženju i svečanoj sv. Misi koja započinje u 11 sati. Čak i Zbor iz Opuzena, koji je ovdje, on će pjevati zajedno sa dosad, kažem, jednim od najvećih zborova koji su pjevali Svetom Ocu, prije polaska rekao nam je župnik Župe sv. Nikole don Senko Antunović.

Konvoj od devet autobusa čine, tri autobusa Župe sv. Ilije, tri autobusa Župe sv. Nikole, te po jedan autobus s vjernicima iz župa Gospe Snježne iz Vida i Sv. Stipana iz Opuzena i Slivna Ravna.

S obzirom na nesnosne vrućine ovih dana našim hodočasnicim želimo ugodne temperature i sretan put.

Papa Franjo u Sarajevu

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije