HRVATSKI CRVENI KRIŽ

Metkovski učenici na međužupanijskom natjecanju HCK-a

Objavljeno 17. travnja 2018. u kategorijama: News, Obrazovanje.
Foto: OŠ Stjepana Radića

Foto: OŠ Stjepana Radića

Galerija

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje održano je 22. Međužupanijsko natjecanje mladih HCK-a.

Domaćin natjecanja mladih Društava Crvenog križa Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko –neretvanske županije koje se održalo u subotu 14. travnja 2018. godine bilo je Gradsko društvo Crvenoga križa Korčula i OŠ Petra Kanavelića u Korčuli. Na natjecanju je sudjelovalo 9 ekipa u kategoriji mladih i 14 ekipa u kategoriji podmladak.

GDCK Metković predstavljali su ekipa iz Srednje škole Metković koja je u kategoriji mladih osvojila 8. mjesto pod vodstvom mentorice Dane Svaguša, prof. i ekipa iz OŠ Stjepana Radića koja je u kategoriji podmlatka osvojila 11. mjesto pod vodstvom mentorice Vesne Pavlović, nast. Ekipu iz naše škole predstavljali su učenici 7.d razreda Josipa Barbir, Josip Stipe Bebić, Karmen Mandić, Lana Parmać, Katarina Vidović i Roko Zeljić. U pripremanju ekipa sudjelovale su i djelatnice GDCK Metković gđa. Nela Orlović i gđa. Miranda Hajny kojima se ovim putem zahvaljujemo na uspješnoj suradnji.

Cilj ovog natjecanja je pripremanje djece da spremno pristupe ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi te pravilnom primjenom prve pomoći, pomognu u nevolji do dolaska hitne medicinske pomoći. Natjecanje se sastojalo  od teorijskog i praktičnog dijela, kojeg su ocjenjivali suci iz redova liječnika i medicinskog osoblja a u organizaciji natjecanja sudjelovali su i brojni volonteri. Sve ekipe su pokazale veliku razinu znanja što pokazuje i mala razlika u bodovima između svih sudionika. Domaćini su pripremili i bogat kulturno umjetnički program u kojem su sudjelovali Orkestar Osnovne glazbene škole, Mažoretkinje i Kumpanija iz Pupnata.

 

Čestitamo našim ekipama, a važno je naglasiti da su svi sudionici pobjednici jer su naučili drugima spasiti život, a prvu pomoć je naučilo i savladalo najmanje 200 novih učenika što je najveći uspjeh natjecanja.

Piše uč. prirode i biologije Vesna Pavlović, nast.

Osnovna škola Stjepana Radića

 

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari