Ostanimo u kontaktu

IZMJENE ZAKONA O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI

Metkovski liječnici slikom potpore priključili se prosvjedu svojih kolega u Zagrebu

Objavljeno prije

Foto: Foto studio Veraja

Foto: Foto studio Veraja

Nakon jučerašnjeg bijelog štrajka, hrvatski liječnici koncesionari danas će prosvjeuju pred Vladom koja donosi Zakon o zdravstvenoj zaštiti. Metkovski liječnici, zbog dugog puta i zbog toga što ne žele ostaviti svoje pacijente, prosvjedu su se pridružili slikom koju su poslali kolegama u Zagrebu.

Liječnici primarne zdravstvene zaštite prosvjedom traže slobodu da sami odlučite žele li raditi u domu zdravlja ili u ordinaciji koja bez doma zdravlja sklapa ugovor te naglašavaju da to ne znači ukidanje doma zdravlja. Traže i da ordinacije koncesionara nakon umirovljenja liječnika mogu zaposliti mladog doktora koji će preuzeti ordinaciju čime bi se potaknuo i ostanak mladih liječnika u Hrvatskoj. Zahtjevaju i organizacijsku promjenu rada liječnika primarne zdravstvene kako bi ih se rasteretilo administrativnih poslova.

Tekst: Metković NEWS / Foto: Foto studio Veraja

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije