Ostanimo u kontaktu

STRASBOURG

Metkovski gmnazijalci na jedan dan postali europarlamentarci

Objavljeno prije

metkovski-gimnazijalci-u-eu-parlamentu-1

U petak 17. siječnja, 477 učenika iz 20 zemalja članica Europske unije postali su na jedan dan europarlamentarci, raspravljajući u nacionalno šarolikim skupinama o zadanim temama na jednom od tri službena jezika: engleskom, njemačkom ili francuskom, što je omogućilo našim učenicima da razmijene gledišta s ostalim sudionicima te ponude različita rješenja za pojedine probleme.

Za ovaj nastup naši gimazijalci su se izborili pobjedom debatnog tima na nacionalnom natjecanju Euroscole koje je održano u Splitu u listopadu prošle godine. Članovi tog tima bili su učenici Kristijan Harak, Martina Manenica, Antonija Stanić, Maja Raguž i Ana Nikolić, koji su svojom pobjedom osigurali sudjelovanje u ovom projektu za još 19 učenika svoje škole. U Strasbourgu su stoga Gimnaziju Metković predstavljala 23 učenika trećih razreda a u pratnji su im bile profesorice Živka Franković, Gordana Nikolić i Svjetlana Bebić na čelu s ravnateljem škole  prof. Jozom Jurkovićem.

Za nastup u parlamentu gimnazijalci su na engleskom jeziku pripremili šest zadanih tema Euroscola program: Okoliš i obnovljiva energija, Sloboda informiranja i aktivno građanstvo, 2014. – Europska godina borbe protiv bacanja hrane, Budućnost Europe, Europski izborite Zapošljavanje mladih.

U kojim programima su sve sudjelovali, koja mjesta posjetili, te koga sve upoznali pročitajte u opširnijem članku na stranicama metkovske gimnazije.

Mi im čestitamo, jer ovo je zaista veliki uspjeh za svakog sudionika.

Pogledajte video isječak vijesti koju je prenio TV Jadran:

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
DNŽ – Čestitka

Najčitanije