Ostanimo u kontaktu

EUROSCOLA

Metkovski gimnazijalci u Europarlamentu u Strasbourgu

Objavljeno prije

Gimnazijalci (1)

Učenici Gimnazije Metković ovog su četvrtka, 12.10.2017., ponovno sjedili na zastupničkim mjestima u Europskom Parlamentu u Strasbourgu u sklopu Euroscola programa.

Euroscola je za učenike iz 24 europske zemlje simulirala rad Europskog Parlamenta, pa su tako naši učenici sjedili u međunarodnim odborima, raspravljali o tekućim pitanjima Europske Unije i predlagali rješenja, o kojima su kasnije i glasali sjedeći u impozantnoj prostoriji za plenarne sjednice Parlamenta. Također su imali priliku razgovarati sa zastupnikom iz Grčke Dimitriosom Papadimoulisom  o problemima poput nezaposlenosti mladih, sigurnosnih prijetnji i zaštite okoliša.

Naši učenici iskazali su se najprije u pozdravnom govoru kojim je našu školu i zemlju predstavila učenica Tea Obšivač, a zatim i aktivnim i dobro informiranim sudjelovanjem u plenarnoj debati, posebice učenici Ana Maslać i Lovre Jerković.

Kako su sami rekli, učenici su ovaj posjet doživjeli kao jedinstvenu priliku za upoznavanje s konkretnim načinom rada europskih institucija, širenje vidika susretom s vršnjacima iz raznih zemalja, ali i pokazivanjem vlastitog znanja kojeg su stekli kao ambasadori juniori Europskog parlamenta u protekloj godini.

Podjećamo, naši gimnazijalci već su bili na Euroscoli pobijedivši na debatnom natjecanju u Splitu u listopadu 2013. Ovaj put smo osvojili putovanje u Strasbourg kao Škola ambasador Europskog parlamenta u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, izvanrednim nastupom na događaju #MladiEU 2017 u proljeće ove godine. U pratnji dvadeset naših učenika (ambasadora juniora) bile su njihove profesorice engleskog jezika Gordana Nikolić i Branka Vladimir.

Gimnazija Metković

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije