Ostanimo u kontaktu

KROZ ZAJEDNIČKE PROJEKTE GIMNAZIJALCI PROMOVIRALI DOLINU NERETVE U NJEMAČKOJ

Metkovski gimnazijalci posjetili partnersku školu Theodor Heuss Gymnasium u Recklinghausenu

Objavljeno prije

Gimnazija Metković u Recklinghausenu u Njemačkoj

U sklopu prvih koraka dugogodišnje suradnje s partnerskom školom Theodor Heuss Gymnasium  iz njemačkog grada Recklinghausena 21 učenik i tri profesorice Ana Dragović, Ana Bebić i Svjetlana Bebić Gimnazije Metković su boravili jedan cijeli tjedan u tom gradu.

Središnja točka susreta je bila zajednički rad na projektu ‘Es war einmal eine Kindheit‘ (Bilo jednom jedno djetinjstvo). Učenici su bili smješteni kod obitelji tako da im se pružila izvrsna prilika upoznati način obiteljskoga života svojih vršnjaka i poboljšati jezične kompetencije njemačkoga i engleskoga jezika.

Pri dolasku su učenici Gimnazije Metković upoznali svoje domaćine s ljepotama Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije te grada Metkovića. Prezentacijom su također upoznali naše domaćine s bogatim i raznolikim radom naše Gimnazije Metković. No ne samo prezentacijama nego i izvedbom njemačko-hrvatskog mjuzikla ‘Pipi Duga Čarapa‘ koju su izveli pred prilično velikim brojem posjetitelja predstavili su sebe kao odlične interpretatore.

Prvi dan su bili na primanju kod gradonačelnika Recklinghausena gdje su  razmijenili darove i želje za nastavkom dobre suradnje ne samo tih dviju škola nego i naših dvaju gradova.

Cijeli tjedan je prošao u radnoj atmosferi u obliku radionica u školi, pohađanju redovne nastave te terenskoj nastavi kojom su prilikom posjetili muzeje i važne znamenitosti gradova Recklinghausena, Oberhausena, Dortmuda i Kölna.

Večeri su prolazile u ugodnom druženju uz glazbu i čavrljanje kojom su prigodom učenici predstavili naš veseli, otvoreni mediteranski duh.

Na rastanku su pale i suze ali i novi planovi za slijedeći susret koji će se odvijati od 21. do 28. svibnja kada Gimnazija Metković očekuje dolazak skupine učenika i njihovih profesora.

Svjetlana Bebić / Gimnazija Metković

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije