Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

KROZ ZAJEDNIČKE PROJEKTE GIMNAZIJALCI PROMOVIRALI DOLINU NERETVE U NJEMAČKOJ

Metkovski gimnazijalci posjetili partnersku školu Theodor Heuss Gymnasium u Recklinghausenu

Objavljeno prije

Gimnazija Metković u Recklinghausenu u Njemačkoj

U sklopu prvih koraka dugogodišnje suradnje s partnerskom školom Theodor Heuss Gymnasium  iz njemačkog grada Recklinghausena 21 učenik i tri profesorice Ana Dragović, Ana Bebić i Svjetlana Bebić Gimnazije Metković su boravili jedan cijeli tjedan u tom gradu.

Središnja točka susreta je bila zajednički rad na projektu ‘Es war einmal eine Kindheit‘ (Bilo jednom jedno djetinjstvo). Učenici su bili smješteni kod obitelji tako da im se pružila izvrsna prilika upoznati način obiteljskoga života svojih vršnjaka i poboljšati jezične kompetencije njemačkoga i engleskoga jezika.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pri dolasku su učenici Gimnazije Metković upoznali svoje domaćine s ljepotama Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije te grada Metkovića. Prezentacijom su također upoznali naše domaćine s bogatim i raznolikim radom naše Gimnazije Metković. No ne samo prezentacijama nego i izvedbom njemačko-hrvatskog mjuzikla ‘Pipi Duga Čarapa‘ koju su izveli pred prilično velikim brojem posjetitelja predstavili su sebe kao odlične interpretatore.

Prvi dan su bili na primanju kod gradonačelnika Recklinghausena gdje su  razmijenili darove i želje za nastavkom dobre suradnje ne samo tih dviju škola nego i naših dvaju gradova.

Cijeli tjedan je prošao u radnoj atmosferi u obliku radionica u školi, pohađanju redovne nastave te terenskoj nastavi kojom su prilikom posjetili muzeje i važne znamenitosti gradova Recklinghausena, Oberhausena, Dortmuda i Kölna.

Večeri su prolazile u ugodnom druženju uz glazbu i čavrljanje kojom su prigodom učenici predstavili naš veseli, otvoreni mediteranski duh.

Na rastanku su pale i suze ali i novi planovi za slijedeći susret koji će se odvijati od 21. do 28. svibnja kada Gimnazija Metković očekuje dolazak skupine učenika i njihovih profesora.

Svjetlana Bebić / Gimnazija Metković

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije