Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

OBRAZOVANJE

Metkovske osnovne škole uputile važne obavijesti za roditelje povodom početka nastave

Objavljeno prije

Metkovske osnovne škole Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića uputile su važne obavijesti za roditelje povodom početka nastave koje je zakazano za 11. svibnja 2020. godine.

S obzirom da se nastava organizira u iznimnim situacijama, roditelji/skrbnici  moći će uputiti dijete u školu samo ako se ispunjaju svi uvjeti prema preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Mole se roditelji da prije potpisivanja izjave pažljivo pročitaju obavijest na stranici OŠ Stjepana Radića i OŠ don Mihovila Pavlinovića kao i dokumente Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Linkove na obavijesti donosimo u nastavku:

OŠ Stjepana Radića

OŠ don Mihovila Pavlinovića

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, osam iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala i Vele Luke, dvije iz Metkovića, Ploča i Stona, jednoj iz Kule Norinske, Opuzena, Slivnog i s Mljeta te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena 31 muška i 21 osoba ženskog spola, a 36 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 85 osoba: 35 iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, 14 iz Ploča, četiri iz Konavala i Kule Norinske, tri iz Zažablja i Župe dubrovačke, dvije iz Opuzena i Pojezerja, jedna iz Orebića i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 272 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 60 575 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj, a jedan na kisiku..

U samoizolaciji je 1105 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 638 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije