Ostanimo u kontaktu

28 ZVJEZDICA

Gimnazijalke sudjelovale u projektu prezentacijskih vještina

Objavljeno prije

gimnazijalci

U sklopu projekta 28 zvjezdica kojeg provode Proni Centar iz Osijeka, udruga Zamisli iz Zagreba i Info zona iz Splita organiziran je projekt za mlade financiran sredstvima Europske Unije pod nazivom Edukacija prezentacijskih vještina.

Projekt je održan 19. i 20. listopada u Splitu i u njemu je sudjelovalo 9. učenika iz različitih gradova Dalmacije. Iz Gimnazije Metković sudjelovale su 2. učenice, Martina Manenica i Antonija Stanić. Svrha ovog projekta bila je podučiti srednjoškolce osnovama i pravilima kojih se trebaju pridržavati tijekom održavanja javnih govora i prezentacija što će im kasnije pomoći pri zapošljavanju i sudjelovanju u različitim projektima. Organizator je Darko Čop koji je na adresu Gimnazije poslao informacije o projektu  nakon što je čuo o postignutom uspjehu gimnazijalaca na nedavnom projektu Euroscola, također održanom u Splitu, na kojem je Gimnazija Metković osvojila zavidno 1. mjesto. Nakon završene edukacije, mladi koji su sudjelovali u projektu, u suradnji sa gospodinom Čopom, napravit će konačnu prezentaciju u kojoj će biti prikazana mišljenja mladih o aktualnim pitanjima (zapošljavanje, obrazovanje, održivi razvoj, socijalna politika…) u EU koja su skupljena na masovnoj diskusiji održanoj u Splitu 4. lipnja 2013. i moguća rješenja problema te će tu prezentaciju predstaviti svojim vršnjacima i zainteresiranima u svojoj školi.

Martina Manenica,  3c razred
Projekt 28 zvjezdica za cilj je imao čuti mišljenja mladih na masovnim raspravama o Europskoj Europskoj uniji i prezentirati ih širem krugu javnosti. Naš zadatak bio je oblikovati ta mišljenja, pronaći simpatičan način kako ih prezentirati i ponuditi rješenja. U procesu smo se jako dobro snašli. Prethodno poslušano predavanje o prezentacijskim vještinama pomoglo nam je u tehničkom dijelu razrade prezentacije. Upoznali smo vršnjake iz cijele Dalmacije, dva dana se družili i izmjenjivali iskustva. I svaka pohvala organizatorima koji su uključili mlade kako bi  temu što bolje predstavili -mladima.

Antonija Stanić,  3 b razred
Drago mi je da sam imala priliku sudjelovati u ovom projektu te upoznati nove ljude i naučiti nešto novo. Novostečeno znanje i iskustvo će nam sigurno pomoći u budućnosti,zato su ovakvi projekti za mlade odlična prilika. Ostat ćemo u kontaktu s gospodinom Čopom i što bolje se pripremiti za održavanje prezentacija u našoj školi i pokazati da smo sposobni ostvariti ciljeve koji su nam zadani.

Prenosi Gimnazija Metković

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
POLJOPROMET – Čestitka 2019

Najčitanije