Ostanimo u kontaktu

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST 'METKOVSKE PJACE'

Gazit ćemo po šetnici od milijun kuna dok nam djeca bez udžbenika kreću u školu – ukazuju Pjacari

Objavljeno prije

Metkovska pjaca

Metković je posljednjih dana ponovno oblijepljen crnim plakatima sa porukom ‘DOLAZIMO!!‘. Odgovornost za plakate preuzima ‘Metkovska pjaca‘, a ovim putem se građanima obraćaju priopćenjem za javnost.

Priopćenje ‘Metkovske pjace’ prenosimo u cijelosti…

Dame i gospodo, dragi naši Metkovci,
zahvaljujemo vam na potpori koju ste nam dali i svakodnevno dajete od našeg prošlog obraćanja. Vi ste naša snaga, naš vjetar u jedra, da ustrajemo na ukazivanju pravih problema naših sugrađana, kako političkih, tako i onih iz realnog života.

Dok Metković diše u teškom sivilu, roditelji muku muče s kupnjom udžbenika i bilježnica djeci za školu. Na dug, na rate, na kredit, kako tko može… dok se naši gradski oci šepure od kraja do kraja lijepe nam naše i obećavaju tko zna što i kome. A mogli su, i moraju pomoći obiteljima kao što to rade i drugi manji gradovi od nas, svakom djetetu grada Metkovića olakšati polazak u školu.

Gazit ćemo po šetnici od milijun kuna dok nam djeca bosa i bez udžbenika kreću u školu.

Moramo se osvrnuti i na pritužbe građana koji svakog jutra čekaju policajce na vratima da ih ne bi izbrisali ako ih slučajno ne nađu doma oko osam sati. Svi dobro znamo zašto se to radi. Gradski oci kažu da su to fiktivni stanovnici. Mali broj vjerojatno jest, ali nedopustivo je stanovnike Doljana, Gabele, Gabela polja i Bijače smatrati strancima u ovom gradu! Tu su se rodili, odgojili, školovali, gradili skupa sa nama ovaj naš lijepi Metković. Prvi sa stanovnicima Metkovića stali u obranu grada na vrletima Drijena, Drijenovca, Golih brda, Cerovice, Stolova, Čepikuća, itd, da ih sve ne nabrajamo. A sad bi ih neki YU oficir iz Kardaljeva izbrisao.

Zato ‘Metkovska pjaca’, koja svakodnevno raste i već broji preko tisuću simpatizera, uljudno i kulturno moli sve stranke, i HDZ, i Most, i HSS, da se okrenu Metkoviću, a ne sebi i svojima. Još jedanput ćemo ponoviti; nitko u gradu nije dobio mandat da se u ime građana grada Metkovića šepuri po Vrgorcu, Kardaljevu, Omišu itd.

Imamo mi i svojih prekrasnih mjesta, kao što su; Mlinište Bađula, Mislina, Dobranje, Bijeli Vir, Kula, Krvavac, Momići, Podrujnica, Nova Sela, Borovci, itd., jer ti su ljudi žila kucavica ovoga grada i prema njima grad Metković treba imati razumijevanja, jer ga grade skupa sa nama.

Nadalje, ‘Metkovska pjaca’ neće nikoga vrijeđati, a sigurno nećemo dopustiti da se i nas vrijeđa i omalovažava jer svatko ima pravo na svoje mišljenje i viđenje događanja.

Ovim putem zahvaljujemo portalu Metkovic NEWs na potpori i na neovisnosti, što jedini poput nas osluškuju i prate mišljenja svih naših sugrađana.

DOLAZIMO !!!

NISMO ‘HDZ’, NISMO ‘MOST’, NISMO ‘HSS’, A POGOTOVO NISMO ‘SDP’!

U potpisu ‘METKOVSKA PJACA’

 

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije