Ostanimo u kontaktu

GLAS PLOČA 2019.

Metkovki Ani Medak prva nagrada stručnog žirija

Objavljeno prije

U sklopu Pločanskog ljeta 2019. i ove godine je ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje u Pločama tradicionalno organizirana manifestacija Glas Ploča.

Vrijedni mladi pjevači tjednima su se pripremali na audicijama gdje su ih u svijet glazbe uvodili njihovi mentori i učitelji. Svoj nadareni pjevački talent njih 9 koji su prošli audiciju pokazali su i večeras, te je skromno reći da su zahtjevnim izvedbama oduševili publiku i sami stručni žiri koji je sve njih nadgledao.

Neki od njih već imaju popriličnog pjevačkog iskustva i nastupe na brojnim glazbenim manifestacijama, ali vrijedi spomenuti da neke od njih smo prvi put slušali i vidjeli ispred pločanske crkve na popularnom Glasu Ploča.

Njih 9, talenata pa usudimo se reći glazbenih profesionalaca stalo je pred pločansku publiku, a oni su bili: Tara Musulin koja je izvela pjesmu Vanne “Kao da me nema tu”, Aja Saračević Mijatović je nastupala s pjesmom “Rehab” od Amy Winehouse, pjesmu Adelle, “Someone like you” otpjevala je pred publikom Lana Duplančić, dok je Luca Juračić večeras izabrala izvedbu Mie Dimšić, “Život nije siv”.

Nakon njih svoje nastupe imale su Lara Grgurinović i Marija Salacan s pjesmama “Moje proljeće”, Jelene Rozge i Severine, “Virujem u te”. Karla Grgurinović izvela je pjesmu Vanne, “Gdje počinje kraj”, a Nikola Batinović otpjevao je pjesmu “Prozor prema zalazu” od Đanija Maršana. Posljednji nastup imala je Ana Medak, a izvela je pjesmu Nine Badrić, “Dat će nam Bog”.

Stručnom i ocjenjivačkom žiriju nije bilo lako, te su nakon malo dužih dogovora nagrade dodijelili Tari Musulin, koja je dobila treću nagradu publike, Aja Sarčević Mijatović zaslužila je drugu nagradu publike, dok je prvu nagradu publike dobio Nikola Batinović.

Prvu nagradu stručnog žirija zasluženo je ove godine dobila mlada talentirana pjevačica Ana Medak, koja je na kraju manifestacije izvela još jednom svoju izvedbu “Dat će nam Bog”.

“Svi su oni pokazali veliki talent i mnoštvo pjevačkih sposobnosti, te nam nije bilo lako odlučiti pobjednika. Želimo im sreću te se nadamo da se vidimo i iduće godine u još većem broju na pločanskoj rivi” – poručili su organizatori.

Program ovogodišnjeg Glasa Ploča moderirao je pločanski voditelj Mario Pavić. Vidimo se i dogodine na novom Glasu Ploča.

Piše i foto: Augustin Markota / rogotin.hr

Nastavi čitati

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije