Ostanimo u kontaktu

SURADNJA SREDNJOEUROPSKI GLAZBENIH AKADEMIJA

Metkovka Suzana Komazin s EUphony orkestrom na koncertnoj turneji u Grazu, Beogradu i Zagrebu

Objavljeno prije

Euphony je srednjoeuropski orkestar mladih, pokrenut kao rezultat suradnje glazbenih akademija iz Graza, Zagreba, Beograda, Budimpešte, Ljubljane i Sarajeva, a prerastao je u dinamični projekt intenzivne i bogate međunarodne suradnje kojem su se pridružili partneri i iz cijele Europe. Pruža priliku najtalentiranijim studentima da upoznaju mlade glazbenike iz drugih zemalja, dijele zajedničko glazbeno iskustvo i budu dijelom jedinstvenog multinacionalnog i multikulturnog orkestra.

U proteklih 15 dana, 60-ak mladih studenata, predvođeni izvrsnim dirigentom Danielom Geissom, okupili su se u Austrijskom gradu Leibnitz, gdje su započeli intenzivne probe prije koncertne turneje u Grazu, Beogradu i Zagrebu.

28.veljače 2019., u prepunoj dvorani Musikverein Graz, održan je prvi koncert gdje su se predstavili djelom Arnolda Schönberga Preobražena noć, op. 4 i Devetom simfonijom u e-molu, op. 95, “Iz novog svijeta” Antonina Dvoraka.

Svoju turneju uspješno nastavljaju u Beogradu, gdje su 3. ožujka održali svoju drugu izvedbu u Koncertnoj dvorani Kolarčeva Zadužbina.

4. ožujka, Euphony orkestar oduševio je zagrebačku publiku u Koncertnoj dvorani Lisinski i podsjetio koliko moćno može zvučati međunarodna suradnja, ali i motivacija, ambicija i poletnost mladenačkog duha, zvuk budućnosti klasične glazbe.

U projektu srednjoeuropskog orkestra mladih, Hrvatsku su predstavljala četiri studenta Muzičke Akademije Zagreb i to:  Matej Žerovnik (violina), Katarina Evetović (violončelo), Matija Kasaić Draškić (kontrabas) i  Suzana Komazin (udaraljke).

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dva u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 15 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 16 osoba iz Dubrovnika, tri iz Konavala, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja i Metkovića te po jednoj iz Korčule, Opuzena i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika, jedna ženska osoba (rođ. 1940.) i jedna muška osoba (rođ. 1939.).

Izliječena je 31 osoba: devet iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Vele Luke, dvije iz Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Janjine, Konavala, Korčule, Ploča i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 184 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 099 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 598 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 225 slučajeva kršenja samoizolacije (97 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije