Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

'IMAMO DOKTORA, POZOVITE SE NA NAS'

Metkovka Ivana Vida pomogla teško bolesnoj curici

Objavljeno prije

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Facebook

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Facebook

Ivana Vida pomogla je obitelji desetogodišnje djevojčice Lane koja boluje od osteosarkoma i kojoj je jedina nada liječenje u Turskoj.

Lanina majka obratila se ženi Domagoja Vide za pomoć putem Instagrama, a Ivana joj je odmah odgovorila. Njihovu prepisku Marijana Prpić objavila je u javnoj Facebook grupi podrške djevojčici pod nazivom Život za Lanu. “Takav zmaj od žene! Danas cijeli dan loše vijesti i napokon nešto dobro”, dodala je Prpić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

alda, preslika

“Poštovanje Ivana, imam jednu veliku molbu pošto vidim da ste u Istanbulu. Ima jedna klinika Acibadem u koju želim smjestiti Lanu i čekam već dva tjedna i više da mi odgovore. Imate li možda kojeg doktora tamo? Stvarno je već kritično, stoji na mrtvoj točki u Hrvatskoj. Slomili su joj bedrenu kost u transportu i sad je sva u gipsu. Molim vas, ne trebam ni shareove ni ništa, treba mi netko da je preuzme i da je spase više”, napisala je Lanina majka Ivani i odmah dobila odgovor.

“Pozdrav Marijana, drago mi je ako možemo pomoći. U Acibadem imamo doktora, samo mi pošaljite podatke da kažemo nekom iz kluba da vam se klinika javi”, odgovorila joj je Vidina supruga.

“Mi smo jučer rekli našem prevoditelju da zove bolnicu i da traže doktora. Hvala Bogu”, dalje joj je odgovorila Ivana i dodala da ih “čekaju u Istanbulu”.

“Draga Marijana, naš prevoditelj je sad zvao doktora Murata iz klinike Acibadem da vam sve ubrza kad dođete i da ne čekate. Zna ime i prezime od Lane i stanje… Kad dođete, slobodno se pozovite na nas i na Bešiktaš”, napisala je na kraju Ivana te podijelila Laninu priču i na svom Instagram Storyju kako bi pozvala i druge da joj pomognu.

Inače, Ivana Vida nedavno se na Instagramu požalila na ljude koji od nje traže novac iako je ne poznaju. “Ne znam jesu li mediji objavili negdje da ja dijelim novce i da su mi pali s neba jer inbox mi je krcat porukama vezano za posuđivanje/davanje/poklanjanje novaca, pritom da me još nitko nije tražio novac vezan za nekakvu bolest”, napisala je.

No čini se da Ivana itekako ima srca za one kojima je pomoć zaista potrebna.

Piše: Index.hr

NOĆ MUZEJA '22

Već tradicionalno Arheološki muzej Narona pripremio popularan program

Objavljeno prije

Hrvatsko muzejsko društvo po sedamnaesti put organizira Noć muzeja u Hrvatskoj. Ove godine tema ove popularne manifestacije je Muzeji – između stvarnog i digitalnog. Uvjeti održavanja su slični onim prošlogodišnjim. Kao što znate Arheološki muzej Narona, već tradicionalno, sudjeluje na Noći muzeja.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Metkoviću i mjere za muzeje propisane odlukom Stožera od 8. siječnja, kojima zbog prostornih ograničenja ne možemo udovoljiti, odlučili smo da muzej u petak 28. 1. 2022. g. u večernjim satima bude zatvoren za posjetitelje. Za sve one koji se odluče za posjet ulaz u muzej slobodan u petak, 28. siječnja od 9:00 do 16:00, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Program koji je bio osmišljen za ovogodišnju manifestaciju bio je posvećen 145. obljetnici prvog arheološkog istraživanja u Naroni – Vidu. Nakon mjera od 8. siječnja većinu predviđenih aktivnosti smo otkazali osim izložbe Prvo arheološko istraživanje u Naroni – Vidu (1877. –2022.).  Stoga nam je čast pozvati Vas da u večernjim satima 28. siječnja u izlogu bivšeg prostora Gradske knjižnice u centru Metkovića razgledate izložbu i saznate što je arheolog Mihovil Glavinić pronašao kopajući u blizini sjevernog poteza gradskih zidina. Izložbu ćete moći razgledati do 28. 2. 2022. g. One od Vas koji žele razgledati muzej u večernjim satima na muzejskoj web stranici i poveznici https://www.a-m-narona.hr/3d-virtualna-setnja/ čeka 3D virtualna šetnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli pri realizaciji ovogodišnjeg programa, a pogotovo kolegama iz Arheološkog muzeja u Splitu na fotografijama spomenika i uloženom trudu, kao i onima kojima smo zbog epidemiološke situacije ovom prilikom otkazali suradnju. Nadamo se skorom stvarnom susretu u Vidu.

Noć muzeja ’22

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije