Ostanimo u kontaktu

PRONATALITETNE MJERE

Metković uvodi naknade za svu novorođenčad

Objavljeno prije

Primopredaja vlasti, Dalibor Milan

Foto: arhiva

I grad Metković pridružuje se gradovima koji su se odlučili na socijalno osjetljiviji proračun za 2018. godinu, a vidljivo je to iz pedeset postotnog povećanja u izdvajanjima za programe socijalne skrbi. Tako će u novoj godini za takve programe biti izdvojeno 1,4 milijuna kuna.

Programima socijalne skrbi pripadaju i pronatalitetne politike, a upravo je to stavka koja je u Metkoviću prepoznata kao iznimno bitna za budućnost grada. Tako će se od sada u Metkoviću za mjere pronatalitetne politike izdvajati 150 posto više sredstava, a najveća je novost uvođenje novčanih naknada svakom novorođenom djetetu. Iako su novčane naknade za novorođenčad u Metkoviću postojale i ranijih godina, u zadnjih nekoliko takve su naknade dostupne samo roditeljima s trećim i četvrtim djetetom.

Od sada, za prvo će dijete biti isplaćena naknada od 1.000 kuna, dok će za drugo biti 1.200 kuna. Naknade za roditelje s više djece također ostaju, pa tako naknada za treće iznosi 1.400 kuna, a za svako daljnje dijete 2.000 kuna.

Od ostalih mjera koje su uključene u novi socijalni program grada Metkovića svakako treba izdvojiti financiranje udžbenika za učenike od 2. do 4. razreda, kao i povećanje sredstava za stipendiranje studenata – s ukupno 55.000 kuna na 180.000 kuna. Usto, višim izdvajanjima pokušat će se s većim udjelom sufinancirati boravak djece u Gradskom vrtiću, tako da će cijena za roditelje od sada biti smanjena za 150 kuna, odnosno za 100 kuna, ovisno o programu.

preneseno s gradonacelnik.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije