Ostanimo u kontaktu

FETE DE LA MUSIQUE

Metković proslavio Svjetski dan glazbe

Objavljeno prije

U organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković danas je U Metkoviću obilježen Svjetski dan glazbe odnosno Fete de la Musique, čime je ujedno i započeo program ovogodišnjeg Metkovskog ljeta.

Tako su na frekventivnim metkovskim lokacijama dana zasvirali i zapjevali, redom: Pučki pivači Župe sv. Nikole biskupa na parkingu Male tržnice na desnoj strani grada, Delta Swamp Music DJs na prostor nasuprot Pošte,  gdje su nastupili i Versi, Duo Josipa & Nikola nastupili su u Gradskom parku,  Učenici Osnovne glazbene škole Metković ispred prostorija Glazbenoga doma,  Prima Vista, također u Gradskom parku,  gdje je ponovno svirao i Delta Swamp Music DJs, Gradska glazba Metković prodefilirala je gradom od Sportske ulice do Trga kralja Tomislava, Bebić DJ na terasa ispred Caffee bara Longo te Kraljevi Neretve nasuprot Pošte i  KUD Metković na Trgu kralja Tomislava.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije