PRVI DAN PROLJEĆA

Metković osvanuo uz visoki vodostaj Neretve i ožujski snijeg

Objavljeno 21. ožujka 2018. u kategorijama: Metković, News, Video, Zanimljivosti.

Vodostaj i snijeg

Jutrošnje vrijeme nas je podsjetilo da hladni dani još uvijek nisu za nama i da je proljeće tek samo na kalendaru. U to nas je uvjerila susnježica, a zatim i snijeg oko 13 sati koji se počeo hvatati po automobilima i krovovima kuća.

Nakon blagog porasta temperature snijeg se ponovno pretvorio u kišu, ali prije toga smo imali priliku snimiti nesvakidašnji prizor snijega i visokog vodostaja Neretve i to prvog dana proljeća.

Donosimo kratki video isječak sa Rive u Metkoviću.

METEOROLOŠKE PRILIKE

Upozorenje

Udari bure 35-60, mjestimice do 80, a u Velebitskom kanalu do 100 čvorova. Veći dio dana na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari juga 35-45 čvorova. More mjestimice 5, na otvorenom sjevernog i manjeg dijela srednjeg Jadrana danas moguće i 6. Ponegdje nevere.

Stanje

Ciklona s hladnom frontom premješta se preko Jadrana dalje na istok, a sa sjeverozapada jača greben anticiklone.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Bura 16-34, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice do 42, u Velebitskom kanalu i do 52 čvora. Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana jugo 14-26 čvorova koje će navečer postupno okretati na buru. More 3-4, na otvorenom 4-5, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana moguće i 6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a moguć je i snijeg, uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Osjetno hladnije.

Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati

Jaka do olujna, u Velebitskom kanalu i orkanska bura. More valovito i jače valovito. Promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na južnom i dijelu srednjeg Jadrana, dok se na sjevernom očekuje djelomično razvedravanje.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari