Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

UZROK NEPOZNAT

Metković i cijela dolina Neretve ostali bez napajanja el. energijom

Objavljeno prije

Metković, a vjerujemo i cijela dolina Neretve su upravo, u 4,10h ostali bez napajanja el. energijom.

Probat ćemo doznart što je uzrok tome i do kada bi moglo potrajati te vas na vrijeme izvjestiti.

Nakon više pokušaja u 4,29 sati napokon smo dobili dežurnog operatera koji nam je u žurbi samo kratko odgovorio: ”Ne znamo ništa, ne znamo ništa, aj Bok! I poklopio slušalicu’

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ne baš korisna informacija… no, ne preostaje nam ništa drugo, nego kao i svima vama poštovani čitatelji sačekati da ‘žarulja ponovno zasvijetli’.

Al svakako možemo konstatirati, kako kvar traje već preko 30 minuta, da je u pitanju neki ozbiljniji problem.

Provjerili smo i sa centralom HEP-a u Splitu, dežurni operater je rekao kako nisu upoznati sa samom situacijom te istaknuo da je vrijeme uredno te uzrok ne bi trebale biti vremenske neprilike.

Svakako pratite Metković NEWS, uskoro donosimo više informacija.

DANI MANDARINA U OPUZENU

Održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend’

Objavljeno prije

U sklopu manifestacije Dani mandarina, koja se već šestu godinu za redom provodi u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, u petak je održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend‘, na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne uprave i samouprave, predstavnici OPG-ova, otkupljivača, Ministarstva poljoprivrede.

Glavni naglasak rasprave je bio na proizvodnji agruma, ekološkom u odnosu na konvencionalni način proizvodnje, te turističkom aspektu, odnosno budućnosti same proizvodnje i plasmana na tržište.

Izjavu smo dobili od Žakline Marević, ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Poruka današnjeg ‘panela’ je jedna svijetla pogled na budućnost proizvođača u dolini Neretve. Mi kao županija imamo razvijenu poljoprivredu kao drugu gospodarsku djelatnost, odmah iza turizma i drago mi je da je pozitivna poruka poslana iz Srednje poljoprivredne škole u Opuzenu, u kojoj smo na inicijativu ravnateljice Danijele Primorac potpomogli da se uvede i agro-turistički smjer, a sve to vodi našem cilju koji smo postavili prije pet godina, a to je da se u Opuzenu uspostavi dislocirani studij agronomije, – optimistična je Marević.

Manifestacija Dani mandarina je osmišljena u cilju promocije poduzetničkih vještina u agroturizmu, očuvanju tradicijskih vrijednosti doline Neretve kroz daljnju stručnu afirmaciju i turističku valorizaciju mandarine kao agroturističkog brenda.

U raspravi su sudjelovali gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, Žaklina Marević ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije, Ivana Tomac Talajić ispred Ministarstva poljoprivrede, Mario Car ispred Zavoda za mediteranske kulture, ispred proizvođača mandarina su bili Leo Musulin i Ivan Mihaljević, a ispred otkupljivača Milan Utovac (NTL) i Dragan Crnomarković (Ennafruit grupa), te Joško Curić Babić i predstavnice DUNEA-e Petra Popović i Antonija Odak, i ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Danijela Primorac.

Manifestacija je održana u okviru Europe Directa.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije