Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

DALMATINSKI SKUP ALFISTA

Metković je danas bio središte Alfe Romeo u Hrvatskoj

Objavljeno prije

Dalmatinski skup Alfista u Metkoviću

Danas se u Metkoviću u organizaciji metkovskih ljubitelja i Hrvatskog kluba ljubitelja Alfe Romeo održao Dalmatinski skup Alfista – ljubitelja ove talijanske marke većinom sportskih limenih ljubimaca. Iako je skup prvotno zamišljen kao regionalni broj posjetitelja koji su došli, osim iz cijele Dalmacije i iz ostatka Hrvatske, ali i susjedne Bosne i Hercegovine, nadmašio je sva očekivanja organizatora pa možemo reći da je Metković danas bio središte Alfe Romeo u Hrvatskoj.

– Cilj skupa je druženje ponajprije. Svi okupljeni volimo Alfu, klub je na razini Hrvatske, a mi smo organizirali okupljanje za našu regiju. Prije ovoga skupa bilo je okupljanje u Stonu u trećem mjesecu. Nismo se nadali ovoliko velikom broju ljudi i ugodno smo iznenađeni odazivom, – rekao nam je Davor Dominiković jedan od metkovskih Alfista i organizatora današnjeg skupa.

Alfisti su se okupili u Sportskoj ulici u Metkoviću odakle su krenuli u obilazak Prirodoslovnog muzeja nakon čega je slijedio ručak u restoranu Lopoč te izlet lađama „Zelena rijeka i izgubljeni grad“. Sama ideja je potekla od Hrvatskog kluba Alfista koji već duže vrijeme održava ovakve skupove:

– Ideja o ovakvim okupljanjima rodila se već prije 12, 13 godina kada su pioniri ovoga kluba odlučili to sve malo dignuti na viši nivo, pa je 2004. godine osnovan Klub ljubitelja Alfe Romeo Hrvatska i evo već 12 godina imamo učestale susrete koji se događaju do pet puta godišnje. Imamo službene susrete te lokalne koje organiziraju podružnice klubova koje nastaju kada se ljubitelji Alfe okupljaju pa tako danas imamo po cijeloj Hrvatskoj od Slavonije do Dalmacije. Imamo oko 140 aktivnih članova kluba, a komuniciramo preko foruma alfisti.hr gdje imamo aktivnih oko 500 članova, a pasivnih oko 2 tisuće, – rekao nam je Igor Šaponjić potpredsjednik kluba te pozvao sve ljubitelje Alfe Romeo da se pridruže Klubu Alfista kako bi ova druženja postala što brojnija i što češća što im mi od srca želimo, jer limeni ljubimac je ipak čovjekov najbolji prijatelj, a ovakva druženja prilika da se razmjene bogata iskustva.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije