Ostanimo u kontaktu

ĐIR PO GRADU

Metković – grad na dvije obale

Objavljeno prije

Đir po gradu, Unka - riva

Početak je svibnja mjeseca, miris proljeća, pokošene trave, sigurno su mnogima poziv da svoje slobodno vrijeme provedu u šetnji na otvorenom. Lijepo sređeni gradski park, isprano Šetalište 116. brigade, zabranjeno parkiranje na spomenutom Šetalištu, odlični su potezi Gradske vlasti.

Desna strana grada, sa prekrasno uređenom Hebrangovom ulicom, ako zažmirimo nastavak od podvožnjaka prema Željezničkoj stanici, također ima lijepo, ali ne baš uređeno šetalište na potezu most – veslački dom. Postavljene su kante za otpatke, od kojih su na žalost već neke devastirane,  gradska rasvjeta radi, još par sitnih i ne tako skupih intervencija poboljšalo bi ukupan dojam. Trebalo bi sanirati klupe, malo pokositi travu na rubnicima i eto ga.

I još često pitanje koje nam postavljaju čitatelji, a mi ga u ovo obliku javno prosljeđujemo, zašto nam  ne rade gradske fontane? Fontana na Trgu kralja Tomislava počela “raditi”, a u  gradskom parku na žalost nije. Poboljšala bi vizuru gradskog parka i pridonijela bi još kojem dječjem osmjehu, a povećala bi i osjećaj svježine. Pa eto, možda ovaj članak pomogne.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije