Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

JAMA CONGERIA

Metković dobio još jedno turističko odredište

Objavljeno prije

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jučer je na ulazu u Jamu u Predolcu svečano otvoren Edukativni centar ‘Congeria’ pa je tako Jama, uz popratne sadržaje, postala dostupna i turistima.

Gotovo donedavna samo su upućeniji znali da u Metkoviću, praktički u dvorištu obitelji Vuica, postoji jama s jezercem u kojemu živi jedini podzemni školjkaš na svijetu – Congeria, kojega postoji nekoliko vrsta, a metkovska nosi naziv Congeria kusceri, prema slovenskome malakologu Ljudevitu Kuščeru.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osnivač i investitor Centra ‘Congeria’ Markica Vuica je prema idejnome rješenju Branka Jalžića i svojemu te uz administrativnu suradnju Meri Rogošić uspio dobiti novac iz Darovnice GEF-a u okviru Projekta upravljanja Neretvom i Trebišnjicom (Program malih darovnica) koji provode Hrvatske vode pa je ulaz i pristup Jami učinio dostupnim javnosti, a time i turistima.

Projekt su sufinancirali: Hrvatske vode, Ministarstvo turizma, Dubrovačko-neretvanska županija, Croatia osiguranje d.d., Jamnica d.d., Jama Baredine. U realizaciji projekta sudjelovali su: Udruga za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve Baštinik, Hrvatsko biospeleološko društvo, Društvo za istraživanje krša DIK Freatik i Udruga Divina Natura, piše metkovic.hr.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije