Ostanimo u kontaktu

IZ LUBAVI, IZ DIŠPETA

Metković bogatiji za još jedan restoran, večeras svoja vrata otvara Caffe&Rest Dišpet

Objavljeno prije

Ljubitelji vrhunske gastronomije u Metkoviću večeras dolaze na svoje, od 19 sati svoja vrata otvara Caffe&Rest Dišpet. Inače smješten u zgradi Vage, na mjestu bivše ‘Tabakere’, ovaj ugostiteljski objekt krasi ugodna atmosfera, bilo da želite druženje uz kavicu ili poslovno okupljanje uz vrhunsku gastronomsku ponudu.

Caffe&Rest Dišpet spoj je mediteranskih okusa i domaće kuhinje, a u svakodnevnoj ponudi nalazi se niz specijaliteta od mesnih delicija s roštilja do tjestenina i morskih specijaliteta, uz bogatu vinsku kartu.

Svoja vrata otvaraju večeras, (subota) 3. listopada, od 19 sati uz piće dobrodošlice, švedski stol i svirku Duje Ćelića i ekipe. Svi ste pozvani!

Također napomenimo, da u doba ove korona krize vlasnici veliku pažnju odvajaju na zdravstvene i higijenske standarde za maksimalnu sigurnost svih gostiju.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Velikoj vijećnici upriličena svečana prisega sudaca porotnika

Objavljeno prije

U Velikoj vijećnici u Dubrovniku u ponedjeljak je upriličena svečana prisega sudaca porotnika Dubrovačko-neretvanske županije.

Kako je uvodno istaknula predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović na 17. sjednici skupštine, održanoj 5. listopada, donesena su Rješenja o imenovanju sudaca porotnika, kojim su u skladu sa člankom 119. Zakona o sudovima imenovani suci porotnici Županijskog suda u Dubrovniku, te suci porotnici za mladež Županijskog i Općinskog suda u Dubrovniku.

”Napomenula bi da je u pravnom sustavu Republike Hrvatske funkcija sudaca porotnika vrlo važna kao glas javnosti u sustavu. Stavovi sudaca porotnika, temeljeni na njihovom životnom iskustvu, poštenju, značaju i logici pomažu profesionalnim sucima kod donošenju odluka u sudskom vijeću. Suci profesionalci, predsjednici vijeća, katkad zbog prevelike preopterećenosti pravnim normama i rutinom izgube iz vida onaj životni, iskustveni i logični dio pravnog predmeta, te suci porotnici u takvim slučajevima služe kao jedna vrsta savjetnika i korektiva. Suci profesionalci uvažavaju životno i iskustveno mišljenje porotnika, a porotnici prihvaćaju pravnu i činjeničnu argumentaciju sudaca profesionalaca, te u toj simbiozi doprinose približavanju pojmova „pravo“ i „pravda“ u pravnom sustavu Republike Hrvatske. Želim Vam sve najbolje u Vašem radu i da, kao suci porotnici, donosite što pravičnije i pravednije odluke i time pridonesete ostvarenju boljeg pravnog sustava”, rekla je predsjednica Kosović.

Nove suce porotnike pozdravila je u ime župana Dobroslavića zamjenica Marević koja se novim sucima zahvalila na njihovom doprinosu te im poželila uspjeh u radu.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije