Ostanimo u kontaktu

MAKARSKI MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA

Metkovcima predstavljen DokuMA film festival

Objavljeno prije

Kino Pobjeda, DokuMA film festival

Sinoć je u dvorani Kina Pobjeda u Metkoviću predstavljen međunarodni DokuMA Film Festival iz Makarske uz selekciju ponajboljih kratkih dokumentarnih filmova s prošlogodišnjeg festivala. Metkovska publika, uz besplatan ulaz, mogla je pogledati animirani dokumentarac Predikat i mak (Le C.O.D. et le Coquilecot, 2013, 24’, FRA) o mladim učiteljima i njihovim iskustvima kroz svoj prvi dan u učionici, vizualno impresivni Ritam spavača (Sleeper’s Beat, 2014, 16’, UK) o radnicima na Transsibirskoj željeznici, prošlogodišnji dobitnik nagrade publike Moj najdraži jebeni mobitel o intenzivnoj vezi tinejdžerice i njezinog mobitela te dva filma nastala u sklopu regionalne edukativne Dokuma CrossBorder radionice Britanci u Makarskoj (2016, 7’) o britanskom bračnom paru koji živi na Biokovu i Posljednji galebovi (2016, 6’) o legendarnim makarskim galebarima.

Josip Vujčić, DokuMA film festival

O samoj ideji prezentacije festivala u našem Gradu popričali smo sa Josipom Vujčićem, tajnikom Udruge DokuMA i glasnogovornikom DokuMA festivala:

– DokuMA je kao ideja stara dvije i pol godine, u srijedu nas čeka treće izdanje festivala u Makarskoj, a ideja o Metkoviću je došla od Ivana Glušćevića, našega volontera iz Metkovića koji je vidio da radimo retrospektive u raznim mjestima pa smo se odlučili i na Metković, što je u suradnji s Kinom Pobjeda vrlo brzo ostvareno, već nakon prvog upita. Oduševljen sam lokacijom i nadam se da ćemo dogodine moći nastaviti već od osmog, devetog mjeseca sa novom retrospektivom, – rekao je Vujčić.

Večer prošlogodišnjih nagrađenih filmova bila je uvertira za ovogodišnji festival koji počinje u srijedu 1. lipnja u Makarskoj i traje sve do 5. lipnja, a organizator poziva sve ljubitelje kratkometražnih dokumentaraca da i ove godine posjete DokuMA film festival i uživaju u izvrsnim djelima autora iz cijelog svijeta.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije