Ostanimo u kontaktu

ZELENA ČISTKA

Metkovci sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana čišćenja

Objavljeno prije

Zelena čistka, Svjetski dan čiščenja

Danas se u 150 zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, obilježava Svjetski dan čišćenja (World CleanUp Day). Obilježavanju se akcijom Zelena čistka priključio i Metković pa se tako danas ispred Hotela Narona okupila skupina ljudi koji su odlučili naš grad učiniti ljepšim i čišćim mjestom.

Akciji su se odazvali djelatnici JVP Metković, Lovačko društvo Muflon, Veslački klub Neretvanski gusar, komunalni redari, djelatnici Čistoće, Metkovića d.o.o., gradskih tvrtki i volonteri. Jutrošnju akciju podržalo je i gradonačelnik Dalibor Milan s pročelnikom Ivicom Popovićem, dok su metkovski osnovnoškolci, srednjoškolci i njihovi nastavnici svoj doprinos dali jučer i počistili lokacije oko svojih škola.

Danas se čistilo na Velikoj i Maloj rivi, uz Šetalište 116. brigade, na šetalištu uz Neretvu na Unki, uz sjevernu strana nasipa te na skretanju s ulice Put Narone iza Opuzenke, uz cestu koja služi kao pristup zemljištima.

Osim u Metkoviću, akcija povodom Svjetskog dana čišćenja danas u organizaciji udruge BIOM provela i uz branu na ušću Neretve te kraj željezničkog mosta u Rogotinu.

Cilj današnjih akcija čišćenja je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske i očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu, kao i podići svijest građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu. Hrvatska je šest puta sudjelovala u ovoj velikoj svjetskoj akciji čišćenja te je u njima do sad sudjelovalo ukupno 307 058 volontera iz svih krajeva Lijepe naše.

Rezultati akcija iz cijelog svijeta bit će objavljeni  18. rujna na konferenciji UN-a u New Yorku.

Tekst/foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

Najčitanije