Ostanimo u kontaktu

AKCIJA POLICIJSKE POSTAJE METKOVIĆ

Metkovci povodom Europskog dana bez poginulih u prometu prisegnuli da će biti odgovorni vozači

Objavljeno prije

Europski dan bez poginulih u prometu (25)

U sklopu obilježavanja Europskog dana bez poginulih u prometu danas su na Trgu kralja Tomislava službenici Policijske postaje Metković proveli informativno-preventivnu akciju upoznavanja svih sudionika u prometu i drugih građana o poželjnom i sigurnom ponašanju u prometu.

European Day Without A Road Death ili Projekt EDWARD obilježava se već treću godinu, a cilj policijskih akcija je dan bez poginulih u prometu i senzibiliziranje javnosti o četiri najveće ubojice u prometu, brzinu, alkohol, drogu i nekorištenje sigurnosnog pojasa. Projektom se želi i podići svijest građana o tome kako njhovi postupci mogu utjecati na druge sudionike prometa i kako eliminirati rizike koji vode do nesretnih slučajeva. Projekt EDWARD pokrenula je Europska mreža prometne policije (TISPOL), podržava ga Europska komisija.

Metkovci su danas tako potpisali svečanu prisegu kojom su obećali da će biti odgovorni vozači, informirati bližnje o sigurnosti u prometu, paziti na pješake, da neće koristiti mobitel u vožnji ili u alkoholiziranom stanju, paziti da svi u automobilu budu vezani sigurnosnim pojasom… Policajci su biciklistima poklonili i reflektirajuće oznake kako bi povećali svoju sigurnost većom vidljivosti, a prisegu su mogli potpisati i budući vozači. Na trgu je bila predstavljena i oprema za nadzor brzine i alkotest, kao i presretač automobila.

U Hrvatskoj se, pa tako i na području PP Metković, do kraja rujna provodi i preventivno-represivna akcija Poštujte naše znakove usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprečavanje ugrožavanja njihovih života.

Tekst/foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije