Ostanimo u kontaktu

UDRUGA PRIJATELJ

Međunarodni dan prava djeteta

Objavljeno prije

medunarodni-dan-prava-djeteta

Povodom Međunarodnog dana prava djeteta koji se obilježava 20. studenog, Udruga PRIJATELJ promiče poštivanje prava djeteta te promiče koncept rane dijagnostike intervencije.

Dječija prava postoje, i to su prava preživljavanja, gdje svakom djetetu mora biti osigurana hrana, smještaj, zdravlje; razvojna prava gdje moramo pratiti pravilan razvoj, odgoj i obrazovanje; pravo sudjelovanja u donošenju odluka te što kvalitetnijem pristupu informacija, i nažalost što još uvijek postoji, imaju pravo na zaštitu od zlostavljanja, zanemarivanja, mučenja, otmica i prostitucije.

Pravo svakog djeteta se također mjeri i odgovarajućim stavkama u državnim i lokalnim proračunima, te je jako važno pratiti koliko se ulaže u podizanje kvalitete života djece, kroz odgoj i obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, kulturne te rekreacijske i druge aktivnosti djece. Poštovati prava djece znači i donijeti odluku da se na tim stavkama ne štedi, – rekla nam je Danijela Raič, radni terapeut.

Najosjetljivija skupina koja treba zaštitu su upravo djeca, tako radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti djece, UN svake godine 20. studenog obilježava Dan djeteta, jer zpravo čovječanstvo duguje djeci najbolje što ima. Svi smo mi ljudska bića, zapravo jako smo slični ali je svatko od nas jedinstven. Temelj za svijet mira je sredina gdje djeca postaju prijatelji, gdje zajedno uče i rade surađujući i odrastaju sa spoznajom o međuovisnosti živih bića.

Poštivajući drugu povelju o pravima djeteta, gdje djeca i mladi imaju pravo na zdravlje i zdravstvenu preventivu, započeli smo suradnju u vrtićima Radost i Centar-Metković, te ostavili „naputke“ o važnosti rane intervencije kod djece do pete godine života. Rana intervencija nije samo intervencija na dijete s teškoćama u razvoju, već je to intervencija na svakog člana obitelji, poštivajući pritom sve njegove karakteristike te njegove obiteljske interakcije i odnose. I ovim putem se zahvaljujem ravnateljici gospođi Miri Penavić, koja je dopustila da provedemo spomenutu akciju, te nastavku ovakvih i sličnih akcija u vrtićima, ističe Danijela.

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije