Ostanimo u kontaktu

JASNOĆA ZDRAVSTVENIH INFORMACIJA

Medicinski fakultet Split provodi istraživanje o najboljem načinu prikaza zdravstvenih informacija

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Medicinski fakultet Split (MEFST) provodi online istraživanje o najboljem načinu prikaza informacija o zdravlju.

Istraživanje jasnoće zdravstvenih informacija provodi se u okviru istraživačkog projekta Profesionalizam u zdravstvu: ProHealth, kojega financira Hrvatska zaklada za znanost.

Provodi se zbog toga što velik broj osoba krivo interpretira tekstove o zdravlju, upute za upotrebu lijekova i drugo, te kako bi se saznalo koliko građani u RH ljudi razumiju pročitani medicinski tekst i postoji li potreba za pojednostavljenjem uputa i medicinske dokumentacije.

Upitnik možete pronaći na ovoj poveznici.

Dobili smo informaciju da na nedavnom istraživanju MEFST-a o navikama spavanja dojenčadi, koji smo objavili u travnju, prikupljen uzorak od gotovo 2400 ispitanika te je, nakon objave na na lokalnim portalima, s područja Neretve stigla gotovo četvrtina prikupljenih uzoraka.

SRETAN ROĐENDAN TORCIDA!

Metkovska Torcida vatrometom i bakljadom obilježila 70 godina od osnutka

Objavljeno prije

Sretan rođendan, Torcida! Točno u ponoć pripadnici Torcide iz Metkovića su vatrometom ispred Crkve sv. Ilije i bakljadom na Lučkom mostu obilježili 70 godina od osnutka, možemo reći modernog simbola Dalmacije.

Uz snimak vatrometa donosimo kratki osvrt kojeg je napisao naš fra Ivo Rastočić.

Orilo, gorilo, sedamdeset godina gonimo!

Zabranjivana, nepravedno osuđivana, orijunom nazivana, kažnjavana, na stup srama vješana, po zatvorima zatvarana, fašizmom i komunizmom etiketirana, uličarima prozvana, politikom pokušana biti otrovana, . . .

Sedamdeset godina doživjela i mnoge heroje iznjedrila, po pržunima ležala, 4. Gardijsku popunila, Hrvatsku branila, vjeru očuvala, ponos zadržala, dostojanstvo dokazala, nikad prodana, izdajicom i kukavicom nije postala . . .

Mnogi su „na tribini stajali“ valja nam se prisjetiti onih kojih nema, svih poginulih i umrlih Hrvatskih branitelja i braniteljica njenih članova, svih onih koji su je tako čistu nama predali i život su svoj okončali i Ćipe, Azapovića Marka, Olivera Antunovića, Mate Babana, Žana Ojdanića, Mislava Bubala i mnogih drugih ponosnih i dostojanstvenih njezinih sinova i kćeri . . .

Torcida ime ponosno, za dostojanstvo ga upamtiti i s pijetetom ga u srcu ispisati. Za godine mnoge!

Fra Ivo Rastočić, Šibenik, 26.10.2020.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije