Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

JASNOĆA ZDRAVSTVENIH INFORMACIJA

Medicinski fakultet Split provodi istraživanje o najboljem načinu prikaza zdravstvenih informacija

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Medicinski fakultet Split (MEFST) provodi online istraživanje o najboljem načinu prikaza informacija o zdravlju.

Istraživanje jasnoće zdravstvenih informacija provodi se u okviru istraživačkog projekta Profesionalizam u zdravstvu: ProHealth, kojega financira Hrvatska zaklada za znanost.

Provodi se zbog toga što velik broj osoba krivo interpretira tekstove o zdravlju, upute za upotrebu lijekova i drugo, te kako bi se saznalo koliko građani u RH ljudi razumiju pročitani medicinski tekst i postoji li potreba za pojednostavljenjem uputa i medicinske dokumentacije.

Upitnik možete pronaći na ovoj poveznici.

Dobili smo informaciju da na nedavnom istraživanju MEFST-a o navikama spavanja dojenčadi, koji smo objavili u travnju, prikupljen uzorak od gotovo 2400 ispitanika te je, nakon objave na na lokalnim portalima, s područja Neretve stigla gotovo četvrtina prikupljenih uzoraka.

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije