Ostanimo u kontaktu

PANDEMIJA UZIMA DANAK

Medicinske sestre/tehničari najavljuju prosvjed: ‘Zbog svakodnevno prisutnog umora i stresa, postajemo i sami pacijenti’

Objavljeno prije

Pandemija koronavirusa uzima svoj danak, struka koja je pod najvećim opterećenjem preoteklih godinu i pol dana, medicinske sestre i tehničari na izmogu su snaga i najavljuju prosvjed na Zrinjevcu ispred Vrhovnog suda, u četvrtak 23. rujna s početkom u 11 sati.

Priopćenje SMSTZ-a (Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno) prenosimo u cijelosti:

Poštovani, obraćamo Vam se slijedom nepovoljnih događaja za medicinske sestre/tehničare, te probleme koji su snašli našu struku, a proizašli iz nerazumijevanja kako Ministarstva zdravstva i Vlade RH, tako i Sindikata.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Trenutno ne vidimo kako će u skorije vrijeme doći do poboljšanja stanja, niti jasnog plana resornog Ministarstva za boljitak hrvatskog sestrinstva.
Svjesni smo svoje odgovornosti prema pacijentima, za koje predano skrbimo. Nažalost, zbog svakodnevno prisutnog umora i stresa, postajemo i sami pacijenti.
Svoje nezadovoljstvo jasno ćemo artikulirati dana 23.9. 2021. godine u 11 h na Zrinjevcu ispred Vrhovnog suda, za kada smo prijavili prosvjed.

Problemi koje ćemo iznijeti:

  • Neadekvatno plaćen prekovremeni rad i rad na blagdane
  • Sistematizacija radnih mjesta
  • Ucjene i prijetnje zbog necjepljenja
  • Beneficirani radni staž
  • Rad van kompentencija
  • Priznavanje visokoškolskog obrazovanja

U nadi da će te medijski popratiti naš prosvjed, i adekvatno izvjestiti širu javnost o istom, sve vas lijepo pozdravljamo.

DONACIJA 1,5 TONA MANDARINA

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska usrećila kolege iz Petrinje i Gline

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ni gotovo 10 mjeseci nakon razornog potresa koji je prošle godine pogodio našu županiju, nisu zaboravili svoje kolege.

S načelnikom policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivanom Pavličevićem, zamjenikom načelnika policijske uprave Mirom Bajom, kao i policijskim službenicima s područja doline Neretve, dopremili su mandarine za sve zaposlenike Policijskih postaja Petrinja i Glina.

Navedeni poklon je znak zajedništva i prijateljstva prema svim policijskim službenicima i zaposlenicima spomenutih policijskih postaje, koje su najviše stradale u potresu. Mandarine je jučer, 21. listopada, osobno u Policijsku postaju Petrinja predao zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije