Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO MEDICINSKIH SESTARA DOMOVINSKOG RATA

Medicinske sestre iz Metkovića Marija Cvitanović i Tereza Baće koautorice knjige ‘Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu’

Objavljeno prije

U Pakracu je 1. ožujka održana svečana promocija knjige ‘Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu – svjedočanstva‘ na kojoj su sudjelovale Marija Cvitanović, glavna sestra Doma zdravlja Metković u ratnom periodu i Tereza Baće, glavna sestra Ratne bolnice Metković. Promocija knjige organizirana je u sklopu obilježavanja svečanosti vezanih za početak Domovinskog rata u Pakracu. Promociji je nazočio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Knjiga je nastala na inicijativu Društva medicinskih sestara Domovinskog rata i Ljerke Pavković, inicijatorice osnutka Društva. Između 106 autora, 90 svjedočanstava i 6 priča u knjizi se nalaze i svjedočanstva medicinskih sestara Ratne bolnice Metković koje su se prisjetile trenutaka te evocirale potisnute uspomene na ratna vremena. Pri tom su nas  podsjetile na važnu ulogu medicinskih sestara u Domovinskom ratu.

Da se ne zaboravi: Zbog priljeva sve većeg broja ranjenika s Južnog bojišta, krajem 1991. donosi se odluka o pretvaranju Doma zdravlja u Ratnu bolnicu Metković koja je djelovala od 1991. do 1996. U očekivanju bombardiranja Metkovića, a i na povećan opseg ratnih djelovanja na susjednim ratištima, Dom zdravlja Metković dislociran je u podrum Robne kuće Razvitak 16.12.1991., a  Ratna bolnica službeno je osnovana 25.4.1992. kao radna jedinica u sastavu Doma zdravlja Metković. U Ratnoj bolnici Metković liječen je od posljedica ranjavanja 1831 vojnik, od toga broja 1010 vojnika je liječeno ambulantno, a 821 vojnik je hospitaliziran. Ratna bolnica djelovala je do 29.2.1996.

Isječak iz knjige – Svjedočanstvo Tereze Baće, glavne sestre Ratne bolnice Metković

„Do početka rata radila sam kao sestra u rodilištu, njegovala porodilje i novorođenčad. Kad sam imenovana Glavnom sestrom Ratne bolnice Metković, ratnu medicinu morala sam brzo savladati, prolaziti strahote rata i odlaske na teren. To vrijeme pamtim i kao vrijeme nesebičnog darivanja. Sve smo s ljubavlju radili, žrtvovali se jedni za druge. O braniteljima da ne govorim, oni su nam bili kako braća, kao članovi obitelji. Ranjenici s teškim povredama svakodnevno su dolazili u ratnu bolnicu. Često, kad su imali lakše povrede, nisu ni htjeli ostajati, već su se vraćali u svoje jedinice.

Jednog dana doveden je ranjenik kojemu je niz nosila visila amputirana ruka. Prizor je bio mučan i težak. Čovjek je bio blijed, miran i bez glasa. Kad je spušten s nosila vidjeli smo da su mu i obje noge raznesene granatom. Nijemo smo stajali, samo smo očima pričali. Dr. Borić je signalizirao očima da je tri amputacije teško preživjeti.

Glas s nosila prekinuo je tajac: Ljudi, što me gledate, spasite me, kući imam troje djece!

Svi smo se pokrenuli. Operacijska sala bila je spremna za tren. Kad sam se, nakon šest sati,  vratila iz Splita, operacijska ekipa je još bila s istim ranjenikom. Ranjenik je nakon operacije transportiran za KBC Split.

Koračajući kući mračnom ulicom zastala sam, suze su same počele liti. Tu tamu sam voljela, u njoj bi ostala sva moja tuga i ljutnja zbog rata. Sa smiješkom na licu ušla sam u kuću, sišla u podrum i zagrlila moje četvero djece od 16, 14, 13 i 6 godina. Oni su mi pokazali oslikani zid podruma na kojem je pisalo Happy family!“

POVEZIVANJE JUGA BIH S EU

Pogledajte gradilište i prve metre tunela na dionici autoceste kod Počitelja

Objavljeno prije

Izgradnja 11 kilometara duge dionice Počitelj – Zvirovići na autocesti A1 odvija se u punom jeku. Već su iskopana i prva 33 metra sa izlazne strane tunela Počitelj.

Šef projekta iz JP Autoceste Vanja Podhradski s ponosom nam je pokazao radilište gdje brojne mašine i radnici rade na velikom projektu kojim će se južni dio Bosne i Hercegovine povezati sa Europskom unijom.

Iskopano 33 metra tunela Počitelj

Portal Klix.ba je imao priliku među prvima ući u 33 metara iskopan dio tunela i osjetiti miris svježeg betona. Tijekom obilaska radilišta osjetili smo i miris prašine, vidjeli nasipe za budući dio autoceste, te uz pomoć stručnjaka doznali i fotografirali zanimljive detalje s najaktivnijih dijelova radilišta.

”Na južnom portalu, odnosno izlaznom djelu tunela Počitelj trenutno su u tijeku iskopi lijeve i desne tunelske cijevi – lijeva cijev je iskopana 33 metra, a desna je tek započeta”, kazao nam je Podhradski pri ulasku u novoiskopani dio tunela.

Pokazujući urađeni dio tunela, pojašnjava nam kako je ovaj tunel u povoljnoj stijenskoj masi, kojoj se podgradni sistem tunela prilagođava.

”Radi se austrijskom tunelskom metodom. To znači da se radi iskop punog profila tunela. Jedan ciklus obuhvaća kartiranje čela, bušenje minskih bušotina i miniranje, iskop izminirane stijenske mase, izgradnja podgrade, u kombinaciji od mlaznog betona, armaturnih mreža i lukova. Po potrebi se uključuju dodatne mjere osiguranja”, detaljno nam pojašnjava Podhradski.

Podgradna masa kako ističe ustvari je konstrukcija koja osigurava i sprječava deformaciju stijenske mase.

”Ako se prilikom radova ustanove loši uvjeti, onda se rade dodatne mjere osiguranja predviđene projektnom dokumentacijom”, pojašnjava nam Podhradski.

Međutim za sada po njegovim riječima radovi se odvijaju u najboljem redu i ne odstupa se od predviđene dinamike.

Uz sve navedeno jako je važno s obzirom na specifičnost posla da je sigurnost radnika na visokom nivou, što nam je potvrdio poslovođa smjene koju smo zatekli na radilištu Edhem Fejzić.

On pojašnjava kako se austrijska tunelska metoda koja se provodi pokazala uspješnom. Uz sve to kako od radnika doznajemo jako je važan raspored smjena, koji ne iscrpljuje radnike, ali ne umanjuje produktivnosti na radilištu.

”Radimo u tri smjene, u turnusima po 8 sati”, kazao je jedan od radnika.

Nastavljajući obilazak radilišta fotografirali smo i veličanstveni pogled na mjesto gdje će biti izgrađen najduži i najviši most na autoputu A1, a šef projekta Vanja Podhradski koji nam je omogućio da javnosti prenesemo dio aktivnosti na jugu zemlje, ističe ako je ovaj projekt toliko značajan i važan da bi trebalo biti čast i ponos svakom tko sudjeluje u njemu.

Trasa autoceste poddionice Počitelj – Zvirovići je dio dionice Počitelj – Bijača, čime će Bosna i Hercegovina biti direktno povezana sa Europskom unijom.

Povezivanje s EU

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 miliona eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 miliona eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Projekt Počitelj – Zvirovići je podijeljen u dva lota: LOT 1 (petlja Počitelj – početak mosta Počitelj i kraj mosta Počitelj – petlja Zvirovići) čija vrijednost iznosi 56.522.840,50 eura bez PDV-a.

Vrijednost ugovora za izgradnju LOT-a 2 (Most Počitelj) iznosi 28.114.889,53 eura bez PDV-a.

Poddionica Počitelj – Zvirovići duga je 11,75 kilometara, a najznačajniji objekt na poddionici je most Počitelj ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara, čijom će izgradnjom biti spojene dvije obale rijeke Neretve.

Osim mosta, na poddionici će se graditi i petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.

Radovi su počeli krajem prošle godine, a predviđeni rok izgradnje za LOT 1 je 24 mjeseca, a za LOT 2 je 30 mjeseci.

Izvođač radova za LOT1 je China State Construction Engineering Corporation Limited (Kina), dok je izvođač radova za LOT2 (Most Počitelj) konzorcij koji čine Azvirt Limited Liability Company (Azerbejdžan), Sinohydro Corporation Limited (Kina) i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd. (Kina).

Izvor: klix.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama3 300×250

Najčitanije