Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Medicinske sestre i zdravstveni djelatnici u Metkoviću pružili potporu prosvjedu medicinskih sestara u Zagrebu

Objavljeno prije

Povodom današnjeg prosvjeda medicinskih sestara u Zagrebu ispred Doma zdravlja u Metkoviću okupilo se medicinsko osoblje, medicinske sestre i liječnici, kako bi pokazali zajedništvo te pružili podršku iz Metkovića.

Tim povodom kratku izjavu dala je medicinska sestra Anica Majić:

– Prosvjed koji se danas  ovdje događa je podrška svim medicinskim sestrama u Hrvatskoj, da pokažemo zajedništvo i da se možemo boriti za svoja prava i jedinstvo, da se jednostavno cijeni naša struka, kao što se cijeni svugdje u svijetu, da budemo ono što jesmo, da doslovno budemo profesija, – izjavila je med. sestra Majić te se zahvalila svim liječnicima i drugim medicinskim djelatnicima na potpori.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Podsjetimo, medicinske sestre jutro su krenule s glavnog zagrebačkog trga prema Trgu sv. Marka gdje se održava prosvjed Inicijative za boljitak hrvatskog sestrinstva.

PRODULJENJE POPISA 2021.

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU PRODULJUJE PROVEDBU TERENSKOG POPISIVANJA

Objavljeno prije

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021. Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada 2021. neće biti popisane sve popisne jedinice definirane spomenutim Zakonom.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva.

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zagreb, 14. listopada 2021.

ODLUKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije