Ostanimo u kontaktu

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Medicinske sestre i zdravstveni djelatnici u Metkoviću pružili potporu prosvjedu medicinskih sestara u Zagrebu

Objavljeno prije

Povodom današnjeg prosvjeda medicinskih sestara u Zagrebu ispred Doma zdravlja u Metkoviću okupilo se medicinsko osoblje, medicinske sestre i liječnici, kako bi pokazali zajedništvo te pružili podršku iz Metkovića.

Tim povodom kratku izjavu dala je medicinska sestra Anica Majić:

– Prosvjed koji se danas  ovdje događa je podrška svim medicinskim sestrama u Hrvatskoj, da pokažemo zajedništvo i da se možemo boriti za svoja prava i jedinstvo, da se jednostavno cijeni naša struka, kao što se cijeni svugdje u svijetu, da budemo ono što jesmo, da doslovno budemo profesija, – izjavila je med. sestra Majić te se zahvalila svim liječnicima i drugim medicinskim djelatnicima na potpori.

Podsjetimo, medicinske sestre jutro su krenule s glavnog zagrebačkog trga prema Trgu sv. Marka gdje se održava prosvjed Inicijative za boljitak hrvatskog sestrinstva.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Još jedan dan bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzetih 15 uzoraka, 6 je negativnih, a za 9 se još čekaju rezultati. Dva uzorka poslanih na analizu prekjučer, a za koje rezultate nismo imali do slanja prošlog priopćenja, su također negativni. Danas je još jedna osoba ozdravljena, također iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3140 uzoraka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

S današnjim danom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji više nema osoba u samoizolaciji. Inače, od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije