Ostanimo u kontaktu

PLESANA QUADRILLA U METKOVIĆU

Maturanti rasplesali Sportsku u utrci za Guinnessov rekord

Objavljeno prije

Plesna quadrilla - Maturanti

Danas je u Metkoviću, u organizaciji Plesne škole Calypso, 11. put za redom održana Maturantska parada, zvana quadrilla. Točno u podne, koordinirano iz Ljubljane radio signalom stigli su zvuci poznate Straussove melodije Fledermauss-Quadrille, na koju je preko petsto učenika iz Metkovića, Opuzena, Ploča i Vrgorca zaplesalo quadrillu i s mladima iz pedesetak europskih gradova, iz osam europskih država, pokušalo oboriti Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesanju toga popularnog plesa.

Kako je to izgledalo danas Sporskoj pogledajte u foto galeriji:

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije