Ostanimo u kontaktu

UČILICA METKOVIĆ OTVORILA SVOJA VRATA

Maturanti najavili pohod na fakultete, počele prve grupne pripreme za državnu maturu u Metkoviću

Učilica Metković je projekt grupnih priprema za državnu maturu baziran na dugogodišnjim standardima zagrebačkih centara za poduku.

Objavljeno prije

Prošle subote počele su prve sustavne, grupne pripreme za državnu maturu u Metkoviću.

Učilica Metković je otvorila svoja vrata!

Riječ je o projektu grupnih priprema za državnu maturu baziran na dugogodišnjim standardima zagrebačkih centara za poduku.

Do kraja ove školske godine obrađivat će kompletne i opsežne pripreme za Matematiku, A i B razina, sa detaljno pripremljenim skriptama od preko 600 zadataka (B razina), odnosno 1000 zadataka (A razina). Ubrzo namjerava proširiti svoje usluge i na ostale predmete državne mature.

Predavač Matematike je prof. Ante Dodik, bivši profesor Zagrebačke umjetničke gimnazije te sadašnji profesor Gimnazije Metković.

Učilica Metković otvorila je svoja vrata, a prva generacija maturanata najavljuje svoj pohod na fakultete!

Kako doznajemo, mjesta ima još te su prijave i dalje otvorene kroz veljaču, stoga na vrijeme počnite grijati svoju klupu.

Svi maturanti koji se žele priključiti prvim grupnim pripremama za državnu maturu u Metkoviću, potrebne informacije mogu naći na facebook stranici @ucilicametkovic, odnosno kontaktom putem e-maila ucilica.mtk@gmail.com ili mobitela 099 66 76 838.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedan u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Korčule, po dvije s Mljeta i iz Vele Luke, po jednoj osobi iz Konavala, Metkovića, Smokvice i Stona te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše žuapnije.

Ukupno je zaražena 21 osoba muškog spola i 17 ženskih osoba, a za 20 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Dvije muške osobe su preminule, jedna iz Metkovića (rođ. 1935.) i jedna iz Vele Luke (rođ. 1946.).

Izliječeno je 59 osoba: 22 iz Metkovića, 12 iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, šest iz Ploča, četiri iz Konavala, dvije iz Stona, po jedna osoba iz Blata, Korčule, Kule Norinske, Lastova i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 47 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a pet je na invanzivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađeno je 245 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 23 956 uzoraka.
U samoizolaciji je 720 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije