Ostanimo u kontaktu

MARULIĆEVA

Je li na pomolu međunarodni incident

Objavljeno prije

Zbog učestalih pritužbi naših sugrađana koji žive i prolaze ulicom Marka Marulića u Metkoviću, koje su granični policajci ove godine u nekoliko navrata zaustavljali u prolazu te ih usmeno opominjali da su u prekršaju, da im za prolazak spomenutom ulicom treba pogranična propusnica, odlučili smo istražiti cijeli slučaj.

U posjedu smo Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine potpisanog 2013. godine, koji svojim dodatkom ‘C’ točno definira na kojem mjestu je potrebna pogranična propusnica.

Naime, u dodatku ‘C’ se navodi da je propusnica potrebna na graničnom prijelazu Ulica Marka Marulića (Metković) – Gabela, što bi značilo na graničnom prijelazu kod Jura Shopa. Kako je naknadno 2015. godine taj prijelaz predefiniran u međunarodni, propusnica na njemu više nije potrebna.

Po našim saznanjima ne postoji sporazum koji nalaže da je za kretanje ulicom Marka Marulića potrebna pogranična propusnica. Tome u prilog ide i nedostatak prometnih znakova na ulazu u ulicu, koji bi trebali jasno upućivati da se krećete kroz zonu sa zabranama ili ograničenjima.

U neformalnom razgovoru sa djelatnicima granične policije doznajemo kako je stigla nova uredba, ali nitko ništa točno ne zna niti smije javno reći. Međutim, ako je to doista tako, postavlja se pitanje zašto javnost nije upoznata s tim? Također se nameće pitanje zašto na ulazu u Ulicu Marka Marulića nije postavljena tabla ili znakovlje da je tom ulicom ograničeno kretanje. Da ne spominjemo da je za donošenje međugraničnih odluka potrebna suglasnost obje strane, jer odredbe se ne smiju provoditi samoinicijativno. Niz je nejasnoća oko ove situacije, stoga razumijemo zabrinutost građana.

Shodno svemu navedenom, poslali smo upit na sve relevantne adrese, o čemu ćemo vas izvijestiti po primljenom odgovoru.

METKOVSKO LJETO 2020.

Brojna publika uživala u klapskim klasicima i hrvatskim hitovima klape Iskon

Objavljeno prije

U sklopu programa Metkovskog ljeta 2020 na ljetnoj pozornici GKS-a Metkovič koncert je održala klapa Iskon.

Brojna metkovska publika uživala je u klapskim klasicima te obradama niza hrvatskih hitova kojim se se večeras predstavili momci iz klape Iskon.

Podsjetimo, jedna od najpoznatijih hrvatskih klapa osnovana je 2000. godine u Splitu, a ostvarila je više od tisuću nastupe diljem Hrvatske i suradnju s najistaknutijim glazbenicima na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije