Ostanimo u kontaktu

IZBORNA SKUPŠTINA

Marko Veraja predsjednik DVD-a Metković

Objavljeno prije

DSC_0014

Jučer je u Zgradi političkih stranaka održana ponovljena Izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković.

Na početku zasjedanja napravljena je revizija članstva, kako je to prethodno bilo i najavljeno, te je nakon prozivke ustanovljeno da Skupštini nazoči 50 od 177 članova DVD-a.

Izbor nove uprave Društva

Za predsjednika, kao protukandidat Stipi Bebiću koji je do tog trenutka obnašao tu funkciju, članovi Društva predložili su Marka Veraju. Nakon toga uslijedilo je biranje, te nakon prebrojavanja totalni preokret. Naime, većina članova ukazala je povjerenje novopredloženom starom kandidatu Veraji, točnije njih 22, dok je Bebića podržalo 17 članova. U nastavku, Veraja je za zapovjednika DVD-a predložio Ivan Veraju koji je za jedan glas, točnije 20 naspram 19, dobio protukandidata Filipa Majića.

Nezadovoljstvo kod mlađih članova moglo se primijetiti odmah nakon izbora Marka Veraje za predsjednika, ali zbog legitimnosti izbora mirno su podnijeli tu odluku. Cijela stvar kulminirala je kada je za zapovjednika DVD-a predložen i izabran njegov sin, nakon čega su mlađi članovi, oni koji su podržali Bebića, nezadovoljstvo iskazali napuštanjem skupštine.

U nastavku je utvrđeno da je na Skupštini ostalo 28 članova, odnosno natpolovična većina te je rad nastavljen. Za zamjenika zapovjednika izabran je Igor Kuran, za člana zapovjedništva Vinko Galić, a za tajnika Jure Majić. U Nadzorni odbor ušli su Goran Komazin, Stipe Sršen i Daniel Barišić. Za blagajnika je izabran Nikica Zovko, a za skladištara Jure Vuica. U Upravni odbor još su izabrani Miro Obradović, Teo Vuica, Jure Guinović i Renato Srna.

Novi predsjednik Marko Veraja zahvalio je na ukazanom povjerenju te je rekao kako će DVD nastavit svoj rad na nekadašnjoj tradiciji, njegujući suradnju s gradskom vlašću i Županijskom vatrogasnom zajednicom. Istaknuo je kako će mu prioritet biti animiranje mladih da se uključe u rad DVD-a, a sukladno tome i provođenje različitih aktivnosti kako bi što spremniji mogli izaći na teren.

Na sjednici je prisustvovao i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović koji se obratio prisutnima, te ih zamolio za slogu i jedinstvo. U nastavku je pohvalio rad DVD-a te istaknuo kako je u proteklih 80 godina DVD Metković imao važnu ulogu u vatrogastvu u regiji, te izrazio žaljenje što se u protekloj godini nije pronašlo mogućnosti da se ta godišnjica dostojanstveno i proslavi.

DSC_0052-1

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije