IZBORNA SKUPŠTINA

Marko Veraja predsjednik DVD-a Metković

Na ponovljenoj Izbornoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković za predsjednika društva izabran je Marko Veraja

Objavljeno 17. veljače 2014. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News.

DSC_0014

Galerija

Jučer je u Zgradi političkih stranaka održana ponovljena Izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković.

Na početku zasjedanja napravljena je revizija članstva, kako je to prethodno bilo i najavljeno, te je nakon prozivke ustanovljeno da Skupštini nazoči 50 od 177 članova DVD-a.

Izbor nove uprave Društva

Za predsjednika, kao protukandidat Stipi Bebiću koji je do tog trenutka obnašao tu funkciju, članovi Društva predložili su Marka Veraju. Nakon toga uslijedilo je biranje, te nakon prebrojavanja totalni preokret. Naime, većina članova ukazala je povjerenje novopredloženom starom kandidatu Veraji, točnije njih 22, dok je Bebića podržalo 17 članova. U nastavku, Veraja je za zapovjednika DVD-a predložio Ivan Veraju koji je za jedan glas, točnije 20 naspram 19, dobio protukandidata Filipa Majića.

Nezadovoljstvo kod mlađih članova moglo se primijetiti odmah nakon izbora Marka Veraje za predsjednika, ali zbog legitimnosti izbora mirno su podnijeli tu odluku. Cijela stvar kulminirala je kada je za zapovjednika DVD-a predložen i izabran njegov sin, nakon čega su mlađi članovi, oni koji su podržali Bebića, nezadovoljstvo iskazali napuštanjem skupštine.

U nastavku je utvrđeno da je na Skupštini ostalo 28 članova, odnosno natpolovična većina te je rad nastavljen. Za zamjenika zapovjednika izabran je Igor Kuran, za člana zapovjedništva Vinko Galić, a za tajnika Jure Majić. U Nadzorni odbor ušli su Goran Komazin, Stipe Sršen i Daniel Barišić. Za blagajnika je izabran Nikica Zovko, a za skladištara Jure Vuica. U Upravni odbor još su izabrani Miro Obradović, Teo Vuica, Jure Guinović i Renato Srna.

Novi predsjednik Marko Veraja zahvalio je na ukazanom povjerenju te je rekao kako će DVD nastavit svoj rad na nekadašnjoj tradiciji, njegujući suradnju s gradskom vlašću i Županijskom vatrogasnom zajednicom. Istaknuo je kako će mu prioritet biti animiranje mladih da se uključe u rad DVD-a, a sukladno tome i provođenje različitih aktivnosti kako bi što spremniji mogli izaći na teren.

Na sjednici je prisustvovao i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović koji se obratio prisutnima, te ih zamolio za slogu i jedinstvo. U nastavku je pohvalio rad DVD-a te istaknuo kako je u proteklih 80 godina DVD Metković imao važnu ulogu u vatrogastvu u regiji, te izrazio žaljenje što se u protekloj godini nije pronašlo mogućnosti da se ta godišnjica dostojanstveno i proslavi.

DSC_0052-1

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari