Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

UDRUGA BAŠTINIK

Markica Vuica načelnici općine Zažablje Maji Perleta-Vrnoga uručio primjerak brošure ”Voda iz kamena”

Objavljeno prije

Načelnici Općine Zažablje Maji Perleta Vrnoga jutros je Markica Vuica simbolično uručio primjerak brošure pod naslovom ”Voda iz kamena”, svoj autorski rad, u nakladi Udruge za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve ”Baštinik” iz Metkovića.

Brošura Voda iz kamena je sufinancirana od strane Općine Zažablje kroz ”projekt javnih potreba u području udruga građana za 2020. g.“ i dijelom iz sredstava za sufinanciranje programa javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2020. g.

Sam naziv brošure sugerira čime se autor želio obratiti čitateljima i na jedan specifičan način predstaviti ove kulturno-povijesne spomenike ljudskih ruku koji su i danas aktualni ne ulazeći u stručne analize. U brošuri prevladava slika koja sama za sebe govori više od bilo kakvih riječi. Činjenica da je ovdje obrađeno jedno malo područje ne umanjuje vrijednost i trud a istovremeno ostavlja mogućnost za jedno opširnije i sustavnije bilježenje ovih spomenika ljudskog truda.

Promocija brošure ”Voda iz kamena” održati će se kad se za to steknu uvjeti, a dotad zainteresirani mogu putem e-maila bastinikn@gmail.com naručiti svoj primjerak.

Markica Vuica
Udruga za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve BAŠTINIK

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ POSJETIO METKOVIĆ

Gradu Metkoviću te Općinama Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje 500 tisuća kuna za projekte komunalne infrastrukture

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić, u nazočnosti zamjenika župana Joška Cebala, u četvrtak je u Metkoviću potpisao ugovore o dodjeli županijskih sredstava za sufinanciranje komunalne infrastrukture Gradu Metkoviću te općinama Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje.

Ugovore je župan Dobroslavić tako potpisao s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom te načelnicima spomenutih općina – Nikolom Krstičevićem, Majom Vrnogom i Borislavom Dominikovićem, a pritom je izjavio:

“Radi se o sredstvima koje Županija redovno ima u svome proračunu, pa je tako i ove godine, a smatramo da je to dobar način u podršci jedinicama lokalne samouprave jer će ta sredstva koristiti za njihove projekte i potrebe“.

U ime potpisnika nazočnima se obratio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, koji je zahvalio županu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji što su iznašli sredstva u ovoj gospodarski teškoj godini. “Ova sredstva će nama u lokalnoj samoupravi značajno olakšati realizaciju projekata važnih za život u našim sredinama te poboljšanje komunalne infrastrukture.”, zaključio je metkovski gradonačelnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije