Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU

Hodočasnici na proputovanju kroz Metković

Objavljeno prije

Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet je hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske. Cilj je da molitvom i hodom očuvaju temeljne vrijednosti naše Domovine, te da zajedničkim hodom različite generacije upoznaju i promiču moralnu, kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu svoga naroda.

Započelo je u ljeto 2015., kada je od 21. lipnja do 29. kolovoza hodočašće obuhvatilo više od 1500 km od Gunje do Dubrovnika. U ovako objedinjenom zavjetnom hodočašću, izriče se zahvalnost i moli za slobodu, dostojanstvo, vjernost, i napredak našega naroda. Hodočašće je pokrenula katolička mladež zajedno s braniteljima, zajedno okupljeni u Bratovštini Marijanski zavjet za Domovinu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ovogodišnja hodočasnička ruta krenula je 12. lipnja 2016. iz Katedrale u Osijeku, preko Aljmaša, Vukovara, a završava se 25. kolovoza 2016. na Srđu kod Dubrovnika. Cilj je na tom putu spojiti što veći broj  važnijih  svetišta,  preko  Zagreba,  Rijeke,  i  Dalmacijom.  Hodočasnici su jučer pješačili iz Međugorja u Metković gdje su prenoćili. Nekolicina je sinoć sa Veteranima 4.gardijske brigade sudjelovala na Ribarskoj noći u Pločama. Svoje putovanje, na kojem se priključilo i nekoliko naših sugrađana, hodočasnici su jutros nastavili preko Mliništa do Neuma.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije