Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

SJAJNE VIJESTI IZ SAD-A

Maloj Mili uspješno presađena koštana srž, leukemija se povukla! Otpuštena je iz bolnice i na čuđenje liječnika trči, diže utege, jede i pije sama…

Objavljeno prije

Mili Rončević 1. studenog u SAD-u je uspješno transplantirana koštana srž od donora. Mila je dobro i bolest se povukla!

Podsjetimo, dvoipolgodišnja Mila Rončević je 2. travnja s roditeljima otputovala na liječenje u bolnicu u Philadelphiji nakon velike akcije koja je ujedinila cijelu Hrvatsku. Za Milino liječenje prikupljeno je čak 38 milijuna kuna.

– Da bi se došlo do transplantacije, bolest se mora povući, što su oni postigli kroz mjesec dana nakon dolaska i održavali gotovo pola godine – ispričao je Milin otac Marin za 24 sata.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
– Mila je trenutno dobro. Prošla je transplantaciju koštane srži od donora 1.11.2019. i zasad je sve više nego u redu. Nije se radilo o operaciji kao takvoj, nego o transplantaciji koštane srži nakon postizanja i održavanja remisije u trajanju od šest mjeseci. Transplantacija nije operacija nego kompleksan postupak koji uključuje pripremu tzv. kondicioniranje, odnosno postizanje uvjeta za primanje matičnih stanica donora i potom postupak oporavka i začetak stvaranja novih vlastitih obrambenih stanica, a prilikom kojeg se mora boraviti u potpunoj izolaciji jer ne postoji nikakav imunitet. Da bi se došlo do transplantacije, bolest se mora povući, što su oni postigli kroz mjesec dana nakon dolaska i održavali gotovo pola godine – priča Marin.

– Transplantaciju je odradila u rekordnom roku, u tri tjedna je otpuštena iz bolnice i na čuđenje i nevjericu svih liječnika sada trči, diže utege, jede i pije sama i radi sve što se ovdje smatra nemogućim u ranom poslijetransplantacijskom periodu. Ona izgleda i ponaša se kao potpuno zdravo dijete, iako znamo da je potencijalnih opasnosti pred nama još uvijek puno – oprezan je otac.

CIJELI RAZGOVOR S MARINOM RONČEVIĆEM ZA 24 SATA PROČITAJTE OVDJE

GALA HOME 740px

Izvor: Slobodna Dalmacija / Foto: Marin Rončević

OBILJEŽAVANJE 30. GODIŠNJICE POGIBELJI HRVATSKOG BRANITELJA

Memorijalni biciklistički maraton “Ivica Prusac – Juma”

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

U spomen na tridesetu godišnjicu pogibelji našeg branitelja Ivice Prusca-Jume, BK Relaks organizira 28.5. biciklistički maraton koji starta u 9:15 h s Trga kralja Tomislava.

Jedan od ciljeva im je dolazak ka Spomeniku poginulim braniteljima u Bagalovićima. Ondje će u 10:00 h zajedno s predstavnicima branitelja i vlasti odati počast Ivici, ali i svim ostalima iz doline Neretve koji su položili svoj život za Lijepu Našu.

Nakon počasti, slijedi ostatak vožnje po “Dolini” i zaokruživanje ovog memorijalnog maratona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije