Ostanimo u kontaktu

RADIONICA U PRIRODOSLOVNOM MUZEJU

Mali i veliki vrtlari u subotu sade ‘Mali cvjetni vrt za pčelicu’

Objavljeno prije

Sadimo medonosno bilje, Prirodoslovni muzej Metković

U subotu, 21. travnja u deset sati u vrtu Prirodoslovnoga muzeja Metković održati ćemo radionicu za velike i male vrtlare.

Sve potrebne materijale osigurava PMM u suradnji sa  rasadnikom Agrovrt iz Metkovića.

Svatko od nas može pomoći u očuvanju pčelinjih zajednica i to tako da izgradi jedan mali dio pčelinjeg svijeta – sadeći raznoliko bilje i cvijeće na livadama, u parkovima, uz cestu, u šumama, na poljima, u svojim vrtovima. Pčelama treba zdrava prehrana, jednako kao što je potrebna i nama. Ako im je omogućimo, na taj način čuvamo i našu zdravu budućnost.

Svi veliki i mali vrtlari naučiti će koje cvjetne biljke najradije posjećuju pčele, zašto je važno u vrtu za vrućih dana ostaviti plitki tanjurić sa vodom, oslikati će cvjetne posudice, posaditi presadnice, posijati sjeme i naučiti brinuti o posađenom bilju kod kuće.

 Prirodoslovni muzej Metković

IN MEMORIAM

Na današnji dan 1992. braneći svoju domovinu poginuo Eugen Erjauc

Objavljeno prije

Eugen Erjauc, rođen je 12. listopada 1967. godine u Metkoviću od oca Ivice i Majke Ružice rođene Mustapić. Hrvatskoj vojsci pristupio je u rujnu 1991. godine. Bio je pripadnik 1. bojne 116. brigade Hrvatske vojske.

Poginuo je 24. svibnja 1992. godine na Južnom bojištu u neprijateljskom minskom polju prilikom izvršenja borbenog zadatka. Pokopan je na groblju u Doljanima.

Posmrtno je dobio čin satnika i odlikovan Redom Petra Zrinskog i Redom Frana Krste Frankopana.

Izvor: dr.sc. Ivan Jurić

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije