Ostanimo u kontaktu

MAK-ova PREMIJERA ZA 101. OBLJETNICU ROĐENJA OCA ANTE

Predstava ‘Preko reda’ oduševila Metkovce, publika uzvratila dugotrajnim pljeskom

Objavljeno prije

MAK - Premijera predstave 'Preko reda'

U prepunom Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću glumci Metkovskog amaterskog kazališta (MAK) sinoć su premijerno odigrali predstavu Preko reda prema tekstu Gorana Matića uz režiju Jolande Tudor. Predstava je odigrana u sklopu svečanosti obilježavanja Dana Oca Ante Gabrića, a po viđenom može se reći da su naši glumci amateri sa stilom zaključili obilježavanje 101. godišnjice rođenja Oca Ante.

Inače sama predstava je satiričnog karaktera, a pisana je našim izvornim donjoneretvanskim govorom uz ubačenu čavkavštinu i talijanštinu. Glavni fokus predstave je Beatifikacija oca Ante Gabrića. Kongregacija za kauze svetaca šalje brzojav lokalnom župniku u kojem Prefekt ili predstojnik kongregacije izražava želju da posjeti mjesto u kojem je rođen isusovac Gabrić. Pismo župnika nalazi nespremnog zbog odlaska na operaciju, no on angažira remetu Šimu da preuzme organizaciju dočeka te da odredi jednu osobu koja će pozdraviti Prefekta. Šime postaje glavna meta lokalnih moćnika i bahatih vjernika. Svi oni imaju jedan cilj: preko reda doći do titule onoga koji će pozdravit Prefekta.

Publika je bila oduševljena izvedbom MAK-ovaca i vjerujemo da s nestrpljenjem očekuju najavljenu reprizu predstave na koju pozivamo sve one koji nisu uspjeli sinoć pohoditi GKS, bilo zbog nemogućnosti nabavka karte, bilo iz nekog drugog razloga jer ako ne odete propustiti ćete jedan odličan kazališni komad sa još boljim glumcima. Palac gore za Makovce!

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije