Ostanimo u kontaktu

PREMIJERA U GKS-u

MAK lutaka uprizorilo predstavu ‘Sretni kraljević’

Objavljeno prije

MAK lutaka - Sretni kraljević

Prošloga je petka Metkovsko amatersko kazalište lutaka u režiji mostarskog redatelja Hamice Nametka premijerno uprizorilo lutkarsku predstavu Oskara Wildea Sretni kraljević.

Predstava govori o požrtvovnosti i ljubavi na koje je u današnjem potrošačkom i virtualnom svijetu potrebno svakodnevno podsjećati. Glavni je lik predstave lastavica koja se smrzava jer je zakasnila otići u topli Egipat da bi siromašnima pomogla pomoću bogato ukrašena kipa kraljevića. Naoko tužna, ta bajka potiče na razmišljanje o današnjem svijetu u kojemu je nekima svaki dan borba za golu egzistenciju, dok je drugima život ispunjen ispraznim vrijednostima od kojih i ne vide što se oko njih događa ili naprosto ne znaju cijeniti blagostanje u kojemu žive.

Predstavu o sretnom kraljeviću uprizorili su glumci Ksenija Kežić Pehar, Vatroslav Markotić, Josip Talajić, Anđelka Galov i Antonela Markotić, a svjetlom i glazbom atmosferu je upotpunio Milenko Družijanić – Druja. Da na pozornici sve štima pobrinule su se inspicijentice Suzana Zovko i Otilija Šiljeg, lekturu teksta obavila je Ivanka Ujdur, a na predstavi su surađivali i Dubravka Šešelj, Ivan Volarević te Ante Leko.

MAK lutaka djeluje od 2013. godine u sklopu Metkovskog amaterskog kazališta i Sretni kraljević je prva predstava koju su tijekom svoga kratkog postojanja uprizorili. Također spomenuta predstava je i prva lutkarsku predstava koju su domaći glumci-amateri izveli nakon 1953. godine, kada je u sklopu priredaba kulturno-umjetničkih društava kotara Metković izvedena bajka Dugonja, Trbonja i Vidonja, koju je režirao Živan Bjelovučić.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije