Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VAPAJ MAJKE

Majka na izmogu snaga moli za pomoć njenom Markici ‘Pred ponorom smo’

Objavljeno prije

Već smo u više navrata pisali o majki Anđelki Andričić koja je na izmogu snaga i moli za pomoć pri liječenju svoga teško bolesnog sina Markice, koji od rođenja ima cerebralnu paralizu. Podsjetimo kako je Markica nakon trogodišnjeg bolničkog liječenja radi urinarnih infekcija dobio sepsu i strašni dekubitis te su mu trebali odrezati obje noge u kuku. Majka na tu visokorizičnu operaciju nije pristala, tražila je alternativna rješenja te vas molila za pomoć.

Obitelj Anđelka snalazi se kako može. Hrabra majka Andričić (53) neumorno, nadljudskim snagama brine za svoje troje djece – Markicu koji boluje od cerebralne paralize i njegove dvije sestre, od kojih je jedna redovita studentica, a druga srednjoškolka. Žive u teškim materijalnim uvjetima, majka zbog Markicine bolesti ne može raditi, a troškovi liječenja prelaze u noćnu moru.

– Pred ponorom smo. Mom sinu su hitno potrebne aquacel ag+ extra obloge, TYROSUR PRAH, KADERMIN, fiziološka otopina, minispike, BETADIN za kozu, sterilne urinarne VRECICE, sterilne gaze od 1/2 metra i 1 metar…, – piše nam očajna majka te moli ljude za pomoć kako i koliko tko može.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Majku Anđelku Andačić možete kontaktirati na broj 098 958 47 22 (Adresa: 10360 Sesvete, 144. brigade Hrvatske vojske 2), odnosno financijski im možete pomoći uplatom na račun:

Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475
SWIFT/BIC: ZABAHR2X

OPĆINA POJEZERJE

Načelnik Borislav Dominiković: Podatak da se samo 32 posto stanovnika Pojezerja izjasnilo kao katolici ne odgovara situaciji na terenu, greška je u popisivačima

Objavljeno prije

Foto: Cropix

Prema najnovijim podatcima o popisu stanovništva stanovnici Općine Pojezerje većinski su se izjasnili kao “ostali kršćani”. U usporedbi sa 2011. godinom najveći nesrazmjer dogodio se upravo u Pojezerju. Prije deset godina ta neretvanska općina brojala je 991 stanovnika od kojih se njih 99,29 posto deklariralo kao katolici. Na popisu 2021. Pojezerje broji 963 stanovnika te tek 32,03 posto katolika te 67,44 posto “ostalih kršćana”.

Zamolili smo za komentar načelnika Pojezerja Borislava Dominikovića:

– Najnovija statistika ne odgovara sitauciji na terenu. Očito je greška u popisivačima koji su  ne znam iz kojih razloga pogrešno ljudima postavljali pitanja i nisu znali  to iskomunicirati.   U nas se u ovih deset godina nije ništa promijenilo, ljudi idu u crkvu, žive svoju vjeru i običaje. Mislim da je došlo do greške prilikom popisivanja kako u našoj općini tako i u cijeloj Hrvatskoj – kaže načelnik Dominiković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zanimljivo je da prema popisu 2011. gotovo svi gradovi i općine brojali su više od 90, neki čak i 99 posto katolika, dok su ti postotci u 10 godina pali za 7 do 10, a ponegdje čak 40 posto.

Katolika je trenutno u postotcima najviše u općini Zažablje 98 posto, zatim u općini Dubrovačko primorje 93, pa u Opuzenu 91 te u Metkoviću 90 posto. Sve ostale općine i gradovi pali su ispod 90 posto.

U Konavlima je postotak katolika s 95 posto 2011., pao na 88 posto 2021., a za 6 posto narastao je broj “ostalih kršćana”, piše Dubrovački vjesnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije