Ostanimo u kontaktu

LJEPOTE HRVATSKOG JUGA

Mađarski ornitolozi posjetili kamp ‘Brkate sjenice’

Objavljeno prije

Mađarski ornitolozi, Bariša Ilić, Brkata sjenica, Neretva, Ptice, Delta

Bariša Ilić iz Ornitološke udruge ‘Brkata sjenica’ nam javlja kako su kamp Brkate sjenice i ove godine, kao i više godina do sada, posjetili dragi im prijatelji Mađarski ornitolozi. Volonteri iz ornitološkog društva trudili su se da mađarskim gostima boravak u Neretvi bude ugodan i da im druženje sa njima i obilazak našeg grada ostane u lijepom sjećanju, u čemu su uspjeli sudeći prema dojmovima koje su čuli od Adama i Gabora.

Kao i do sada Mađarski ornitolozi su, uz dozvolu Ministarstva okoliša i prirode i zavoda za ornitologiju HAZU, lovili i prstenovali ptice. Lovili su ih u ornitološke mreže, determinirali, prstenovali i puštali na licu mjesta. Ptice su dobivale Hrvatske prstenove, a prstenovane su sve ulovljene ptice sa posebnim naglaskom na Crnoprugastog trstenjaka kojeg kolege posebno prate i kojih je ulovljeno oko 150 komada.

Vrijeme im nije bilo naklonjeno budući je nekoliko dana puhala jaka bura ali se ipak prstenovao lijep broj ptica. Rastali su se uz sretan put i pozdrav vidimo se idućih godina!

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije