Ostanimo u kontaktu

12. KOLO XC ZIMSKE LIGE DALMACIJE

Luka Volarević Luše zlatni na III. velikoj nagradi Knina

Objavljeno prije

Luka Volarević Luše zlatni na III. velikoj nagradi Knina

U nedjelju je u Kninu voženo posljednje 12. kolo XC zimske lige Dalmacije pod nazivom 3. Velika nagrada Knina. Domaćin BK Adrion Oros natjecateljima je pripremio 30 kilometra atraktivne staze koju je najbrže prošao član BBK Orlov krug Ivica Mesarić u vremenu  01:13:51 ispred klupskih kolega Tonke Jurasa i Carla Petkovića.

Start utrke brojio je 186 natjecatelja raspoređenih u 7 kategorija, a među njima su bila i 4 člana BK Metković. Luka Volarević Luše je odličnom vožnjom zaslužio najveću stepenicu postolja i okitio se zlatnom medaljom u kategoriji 50+. Starom vuku Luši ovo je zaslužena nagrada za sav trud uložen u sate i sate napornih treninga koji su bili potrebni kako bi se postigli dobri rezultati.

Alen Liković je je odličnom vožnjom stigao do 6. mjesta u kategoriji 16-20, dok su Marko Krvavac i Andreas Dominiković zauzeli 13. odnosno 49. mjesto u svojim kategorijama.

Kroz ovih 12 kola zimske lige boje BK Metković branilo je 10 natjecatelja. Od gore spomenutih Luke Volarevića, Alena Likovića, Marka Krvavca i Andreasa Dominikovića tu su još bili Dalibor Talajić, Viktor Giljević, Matija Ereš, Ivan Čotić, Ante Raić i Matko Medak.

U klupskom poretku BK Metković završio je na 10 mjestu u konkurenciji 34 kluba što je odličan napredak u odnosu na prošle godine. U sljedećoj sezoni nadamo se još boljem plasmanu kako Kluba, tako i samih natjecatelja individualno.

Iako je XC zimska liga Dalmacije završila biciklistička sezona tek počinje. Vozit će se utrke Kupa Hrvatske gdje će Metkovce predstavljati Luka Volarević, Viktor Giljević i Dalibor Talajić, a isto tako u kalendaru će se naći i puno rekreativnih utrka koje čekaju svoje natjecatelje.

Više fotografija pogledajte na stranicama BK Metković.

U VIDU JE DANAS BILO SVEČANO

Proslavljen Blagdan Snježne Gospe u Vidu

Objavljeno prije

Svečanim misnim slavljem u 6, 7.30 i 9.30 sati s procesijom u Vidu je proslavljen blagdan Gospe od Snijega.

Svetu misu u 6 h za hodočasnike predvodio je naš župnik don Mile Čalo, misu u 7:30 h (za branitelje) predvodio je prof. don Ivan Kešina (rodom iz Vida) uz koncelebraciju fra Ive Rastočića te don Marka Volarevića nakon koje su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred centralnog križa za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. 

Glavnu svetu misu predvodio je mons Hrvoje Katušić generalni vikar Dubrovačke biskupije u nazočnosti župnika don Milivoja Čale i 9 svećenika, uglavnom iz susjednih župa neretvanskog dekanata. Svetoj misi nazočio je i gradonačelnik Dalibor Milan.

Kip Gospe od Snijega nosili su veterani 4.gardijske brigade iz Vida i Metkovića. 

Vrijeme jučer i danas više je nalikovalo kao da je jesen a ne ljeto, jucer je palo 37 mm kiše, a padala je i danas tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati, piše Vid.hr

.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije