Ostanimo u kontaktu

LINO VIŠEBOJAC

Lucija Borovac druga u finalu u Koprivnici

Objavljeno prije

Lucija Borovac

Najbolji višebojci iz 24 škole iz svih hrvatskih županija odmjerili su svoje sportske snage i talente na finalu Lino višebojca u Koprivnici. Domaćin finala desetog Lino višebojca bila je koprivnička Osnovna škola “Braća Radić”, a samo natjecanje održano je u sportskoj dvorani Gimnazije.

U velikoj završnici projekta, koji je u školskoj godini 2015./16. okupio više od 24 500 učenika sudjelovali su  učenici Osnovne škole Stjepana Radića, Lucija Borovac, i Filip Sučić, kao najbolji učenici na natjecanju koje se održalo u Metkoviću u listopadu 2015. Filip i Lucija su izvrsnim rezultatima u polufinalu koprivničkog natjecanja izborili plasman u veliko finale 21. svibnja 2016. godine te se našli među 12 dječaka i djevojčica koji su se borili za titulu najboljeg Linovog višebojca.  Na kraju natjecanja Luciji Borovac je za dlaku izmaknulo 1. mjesto pa je na kraju zauzela izvrsno 2. mjesto dok je Filip Sučić bio  7.

Lucija i Filip su još jednom pokazali da je sportski potencijal Metkovskih učenika izvrstan te su nakon prošlogodišnjeg prvog mjesta Matea Karana nastavili sa izvrsnim rezultatima u ovom najmasovnijem učeničkom sportskom natjecanju. Mi čestitamo Luciji i Filipu i sigurni smo da nas dogodine ponovno čekaju izvrsni rezultati učenika iz metkovskih osnovnih škola.

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

53 nova slučaja zaraze koronavirusom, tri osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 20 osoba muškog i 33 osobe ženskog spola: 21 iz Dubrovnika, 13 iz Župe dubrovačke, šest iz Stona, četiri iz Dubrovačkog primorja, tri iz Metkovića, dvije iz Konavala i Ploča te jednoj iz Orebića i Trpnja.

Izliječeno je 49 osoba: 29 iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala i Metkovića, dvije s Mljeta i iz Stona te jedna iz Dubrovačkog primorja, Opuzena i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađena su 594 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 132 353 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 976 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 937 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije